Mobiilitukku / 13.02.2023

5 vinkkiä onnistuneeseen näytön vaihtoon

Katso 5 tärkeää vinkkiä puhelimen näytön vaihtamista varten. Näillä vinkeillä onnistut joka kerralla!
5 vinkkiä onnistuneeseen näytön vaihtoon

Puhelimen näyttö rikkoutuu yllättävän helposti, jos sitä ei ole suojattu asianmukaisella tavalla. Meillä kaikilla on varmasti joku tuttu, jonka puhelin halkeilee näytöstä tai takapuolelta hieman joka puolelta ja silloin näytön vaihtaminen olisikin järkevää. Mutta voiko sen tehdä itse ja jos voi niin onko se vaikeaa? Tähän vastaus on simppeli: kyllä voi ja ei ole.

Lue alta meidän muistilistamme onnistuneeseen näytön vaihtoon ja sinäkin voit säästää jopa satoja euroja pienellä vaivalla!

#1 Seuraa video-ohjeita kuin hai laivaa

seuraa-video-ohjeita-1024x576

Helpoin tapa vaihtaa näyttö on olla kuin pikkulapsi, joka matkii toisen jokaista liikettä. Meillä myytyihin vaihtonäyttöihin ja muihin varaosiin tarjotaan aina videoasennusohje.  Helpoin tapa onnistua näytön vaihdossa on ensiksi ikään kuin hieman kartoittaa hommaa ja katsoa video läpi ennen vaihdon aloittamista. Sitten PAUSE/PLAY menetelmällä ja kelaamalla videota vaihe kerrallaan, samalla tarkasti seuraamalla videon ohjeita, onnistuu näytön vaihto aivan pommin varmasti!

#2 Ole järjestelmällinen – järjestä ruuvit hyvin

Työkalut-Näyttö-Vaihto-1

Yksi tärkeä asia on muistaa mistä minkäkin ruuvin on irrottanut. Yleensä näytön vaihtoon liittyy useamman ruuvin irrottaminen ja joskus nämä ruuvit saattavat olla eri pituisia. Hyvä kikkakolmonen on esimerkiksi piirtää A4 paperille oman puhelimen kuvio, ja kohdat vaikkapa X-merkeillä, mistä ruuveja irroittaa, ja sitten asettaa irroitetut ruuvit niille kohdille, joista ne on poistanutkin. Näin ruuvit menevät varmuudella oikeisiin kohtiin. Toinen vaihtoehto on hankkia esimerkiksi magnetisoitu asennusmatto, johon ruuvit napsahtavat yllä näkyvän ruudukon tavoin paikalleen. Kurkkaa tästä mistä on kyse.

#3 Testaa näyttö ennen liimaamista

Näyttö-Työkalut-Vaihto-Liima-1

Kun näyttö on saatu irti ja tarvittavat osaset pois tieltä, on aika laittaa uusi näyttö paikalleen. Tässä vaiheessa on tärkeää testata näyttö, että se toimii kuten pitääkin. Laita siis näytön liitin kunnolla paikalleen ja muutkin liittimet kuten akun liitin. Käynnistä puhelin ja kokeile näyttöä, että kuva ja kosketus toimii kuten pitääkin. Jos kaikki vaikuttaa hyvältä, voit kiinnittää näytön huoletta, kunhan varmasti kaikki vanha liima on puhelimen rungosta irroitettu pois.

#4 Älä käytä voimaa

Näyttö-Vaihto-Liima-Teippi-1

Puhelimen korjaamista ei helpota voiman käyttö. Moni liitin ja osanen on melkoisen hauraita, joten siksi voittajaksi lopussa selviää silloin, kun osia ja puhelinta kohtelee kunnioittavasti. Käytä näytön irrottamisessa apuvälineitä, kuten imukuppia ja hiustenkuivaajaa ja näin helpotat alun vaiheita. Kiinnitä liittimet huolellisesti ja varovasti ja aseta uusi näyttö varovasti paikalleen. Näin näyttömoduulin rakenteet eivät vahingossakaan vaurioidu puuhastellessa.

#5 Ole rohkea ja nauti puuhastelusta

Näyttö-Vaihto-Teippi-Työkalut-1

Yksi mukava asia näytön korjaamisessa itse on, että työnjäljen näkee välittömästi. Kun uusi näyttö on kiinni ja ja entinen raihnainen näyttö turhana vieressä, on se loistava tunne, kun tietää korjanneensa puhelimen itse. Nauti siis vaihtamisesta ja siitä tiedosta, että vanhankin sotaratsun voi saada taas toimivaksi ja näin voitkin säästää reilusti rahaa. Eikun siis korjailemaan.

Jos puhelimesi näyttö on rikki, suosittelemme korjaamaan sen itse! Valitse vain oma puhelinmallisi ja tarkista onko meillä sopivaa varaosaa saatavilla. Tästä pääset varaosavalikoimaamme myös suoraan. Jos tarvitse apua, tai etsit jotain tiettyä näyttöä, asiakaspalvelumme auttaa asiassa enemmän kuin mielellään!

Vaihtonäytöt

Jos puhelimesi näyttö on päässyt rikkoutumaan, vaihda siihen itse uusi tilalle ja säästä selvää rahaa. Kaikkien näyttöjen mukana toimitetaan työkalusetti vaihtamista varten ja näytöt on varustettu 12kk mittaisella valmistajan takuulla.

Vaihtonäytöt
Suuri Valikoima Erilaisia Laseja

Puhelimille on olemassa erilaisia panssarilaseja, joiden muotoilu riippuu puhelimen näytön muodosta. Osa on hieman näytön todellista kokoa kapeampia ja osa peittää näytön täydellisesti. Löydät valikoimastamme varmasti puhelimeesi sopivan panssarilasin!

Panssarilasit