Mobiilitukku / 10.02.2023

Onko sinulle käynyt näin? 10 tapaa rikkoa puhelin!

Puhelimet ovat kovalla koetuksella, sillä ne kulkevat mukanamme kaikkialle. Onko sinulle käynyt näin puhelimesi kanssa?
Onko sinulle käynyt näin? 10 tapaa rikkoa puhelin!

Puhelin kulkee mukanamme lähes 100% ajasta. Ei ole siis ihme, että on mitä ihmeellisempiä tapoja myös hajottaa se. Tässä 10 erilaista arkipäivän skenaariota, jossa puhelin on vaarassa!

1.Pudottaminen

Ensimmäinen ja ylivoimaisesti yleisin tapa hajottaa puhelin on sen pudottaminen johonkin. Tyypillisesti katastrofi tapahtuu, kun pudotetaan puhelin kovalle alustalle: asfaltille, laatoitukselle, kivikkoon, parketille, jäälle… Vaaran paikkoja on siis päivittäin ja kaikkialla.

Mitä korkeammalta puhelin putoaa, sen todennäköisemmin se hajoaa. Sanomme usein asiakkaillemme, että jokainen pudotus on yksilöllinen, sillä joskus olohuoneenpöydältä sattunut pudotus aiheuttaa näytön rikkoontumisen. Joskus taas puhelin saattaa selvitä jopa monen metrin pudotuksesta vain pienellä naarmulla. Tärkeimmät muuttujat pudotuksissa ovat putoamiskorkeus, alustan pehmeys ja kulma, jossa laite osuu alustaan.

2. Raksamiehet

Raksamiehet, muuttomiehet ja muut fyysistä työtä tekevät ovat yksi suurimmista riskiryhmistä puhelimen kannalta. Yhdistelmä, jossa kannetaan raskaita asioita ja ollaan samaan aikaan erikoisissa asennoissa ei ole toimiva suurinäyttöisten puhelinten kanssa. Näyttöön ei tarvitse kohdistua nimeksikään painetta ja se pääsee rikkoontumaan. Tiedän monta työmiestä, jotka ovat kantaneet jotain raskasta ja puhelin on jäänyt huomaamatta kantamusten ja kehon väliin. Lopputuloksena on ollut joko näytön rikkoontuminen tai jopa kameran rikkoontuminen, mikäli osuma on ollut tarpeeksi tarkka.

Raksamies Puhelin

3. Auton katto

Auton katto on ehkä klassisin, ja pahin, paikka laittaa yhtikäs mitään. Ajatuskulku menee kutakuinkin näin: ”Pistänpä puhelimen ihan vain pieneksi hetkeksi tähän katolle, kun astun autoon…”. Tämä on virhe, koska yhdeksän kertaa kymmenestä katolle jää kaikki norsunpoikaa pienemmät asiat. Hyvällä tuurilla puhelin pysyy katolla muutaman metrin ajomatkan, mutta sen jälkeen se lähtee siitä livakasti asfaltin kautta pusikkoon. Kylmä hiki valtaa puseron siinä vaiheessa, kun mietit ajaessasi, että missähän näin puhelimeni viimeksi…

4. Pesukone

Jokainen on jättänyt joskus jotain taskuihinsa ja laittanut vaatteita pesukoneeseen sen jälkeen. Puhelimen kanssa voi tapahtua samainen homma. Mikäli vesi ei riko puhelinta, niin viimeistään rummun jopa yli tuhat kierrosta minuutissa pieksevät puhelimen hyvinkin toimimattomaan kuntoon. Ei välttämättä todennäköisin tapa rikkoa puhelinta, mutta ainakin satavarma tapa hajottaa se.

5. Veteen pudottaminen

On olemassa pari erilaista tilannetta, jossa puhelin on vaarassa pudota veteen. Urbaaneille ihmisille suurin vaaran paikka on oman kodin vessanpönttö. Koomiselta kuulostava tilanne on yllättävän yleinen ja johtuu pitkälti siitä, että somea on kiva selata vessassa asioimisen aikana.

Toinen vaaran paikka on suomalaisille tuttu järviympäristö. Järven rannalla oleva laituri tai veneily kesäisessä auringonpaisteessa ovat olleet monen älypuhelimen viimeisiä hetkiä. Kun kuuntelet musiikkia puhelimesta ja pidät sitä laiturilla olevan pyyhkeen päällä, ei tarvitse kummoistakaan huolimattomuutta ja puhelin putoaa laiturin raosta järvenpohjaan. Veneilyssä huolimaton selfien ottaminen ja yllättäen tuleva aalto aiheuttavat myös välittömän kastumisen, jopa puhelimen täydellisen menettäminen.

Vessan varalle meillä ei ole tarjota muuta vinkkiä kuin, että olkaa varovaisia. Muihin vesistöjen lähellä tapahtuviin onnettomuuksiin suosittelemme varautumaan etukäteen vesitiiviillä puhelinpussilla. Parempi varmistua ja varautua, kun harmistua!

Puhelin-Vessanpöntössä

6. Nesteet

Tuliko eilen otettua? Oliko meno niin kova, että huomaat aamulla puhelimen olevan ulkoisesti ehjä, mutta silti siitä ei pääse inahdustakaan? Mikäli tunnusmerkit täsmäävät, niin olet todennäköisesti onnistunut marinoimaan puhelimesi jollakin nesteellä. Viini, olut ja muut nautintoaineet ovat vaaraksi puhelimille. Onneksi uusimmat puhelimet ovat entistä enemmän roisketiiviitä, joten pienet pärskeet eivät haittaa!

Vaikka puhelin olisi roisketiivis, kannattaa kuitenkin olla erityisen varovainen sokeripitoisten juomien (mm. siiderit ja limut) kanssa, sillä tahmeat nesteet aiheuttavat muita nesteitä herkemmin rikkoontumista. Jos puhelin ei näistä ihan rikki mene, niin ainakin sen putsaaminen on työlästä puuhaa.

7. Päälle istuminen

Väitän, että tämä on tapahtunut jokaiselle meistä: puhelin on penkillä ja vahingossa olet sitten istunut sen päälle. Ongelmaa harvemmin on, jos alustana on jotain pehmeää kuten sohva tai sänky. Kova alusta onkin sitten eri asia. Tokihan myös pehmeällä alustalla puhelin saattaa rikkoontua, jos se esimerkiksi vääntyy sohvatyynyjen ja takapuolen välissä.

Tiukat farkut ovat tällä hetkellä trendikkäitä, joskin niiden ongelmana on, että suurella näytöllä varustetut puhelimet eivät välttämättä mahdu housujen sivutaskuihin. Tällöin luonnollinen paikka puhelimelle on takatasku, mikä edesauttaa laitteen päälle istumista. Pahintahan on takataskussa oleva puhelin ja istuutuminen epätasaiselle alustalle. Tällöin ei tarvita kummastakaan voimaa ja näyttö rikkoontuu.

8. Päälle astuminen

Päälle istuminen on riskialtis hetki puhelimelle, mutta päälle astuminen on jopa moninkertaisesti tätäkin riskaabelimpi tilanne, joskaan ei onneksi aivan niin yleinen. Monet meistä kuljettavat puhelinta housujen taskussa, saattaa sen unohtaminen taskuun olla kohtalokasta, sillä housujen luonnollinen säilytyspaikkahan on lattialla(?). Kun housut ovat lattialla, niin puhelin on myös, ja välillä askel saattaa osua vaatekasan päälle. Epäonnekkaissa tapauksissa puhelin jää jalan ja lattian väliin, sillä seurauksella, että suru tulee puseroon, kun huomataan näytön pirstaloituneen. Kengät jalassa tapahtuva askel on tietenkin vaarallisempi kuin sukkasiltaan, mutta kaikista pahin on kuitenkin korkokengän kanta, joka saattaa jopa lävistää puhelimen.

Puhelin-korkokengän-alla

9. Autoon istuminen

Verkkarihousut ovat mukavat jalassa ja niiden taskuihin on vaivatonta sujauttaa puhelin. Mikäli taskuissa ei ole vetoketjuja saattaa liukas puhelin liukua taskusta helposti autoon istuttaessa tai sieltä pois noustessa. Autossa istutaan sellaisessa asennossa, että puhelin pyörähtää todella helposti pois taskusta. Itselleni tämä käy kerta toisensa jälkeen, mutta onneksi lompakko suojakotelo ja panssarilasi ovat pelastaneet puhelimeni (ainakin toistaiseksi) asfaltin kovalta osumalta.

10. Seinään heittäminen

Kuulostaa typerältä, mutta seinään heittäminen on yksi yleisimmistä tavoista hajottaa puhelin. Yleensä tämä tapahtuu vihaisessa mielentilassa, kun joku asia tai ihminen ärsyttää oikein kovasti ja omaa aggressiota pitää purkaa ensimmäiseen käteen sattuvaan asiaan. Usein se on puhelin. Lopputuloksena on, että oma ärsyyntyminen tuskin helpottaa, lisäksi puhelin on rikki ja parhaassa tapauksessa seinässä ruma kolhu. Mobiilitukku suosittelee harkitsemaan muita keinoja oman aggression purkamiseen.

Puhelimen Heitto

Varma tapa ehkäistä puhelimen rikkoontuminen?

Täysin aukotonta tapaa suojata puhelinta rikkoontumiselta ei ole (paitsi, jos omistat rikkoontumattomana pidetyn vanhan Nokia 3310 puhelimen), koska ainahan voi sattua ja tapahtua jotain outoa ja odottamatonta, puhelin saattaa esimerkiksi joutua katujyrän alle tai upota märkään sementtiin. Paras tapa ehkäistä rikkoontuminen on olla huolellinen puhelimen kanssa, eikä heitellä sitä tarkoituksenmukaisesti seinään. Välillä sattuu kuitenkin epäonnisia tapahtumia ja tällöin tulee olla varautunut asianmukaisesti. Tässä tapauksessa tämä tarkoittaa panssarilasin pitämistä paikoillaan yhdessä suojakuoren tai –kotelon kanssa!

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2