Mobiilitukku / 13.02.2023

Puhelimen puhdistaminen

Muista puhdistaa puhelintasi silloin tällöin! Katso vinkkimme puhdistamista varten
Puhelimen puhdistaminen

Näinä käsidesin ja käsienpesun tärkeyden rummutuksen kyllästäminä aikoina saatamme helposti laiminlyödä yhden ehkä eniten käsissämme pyörivän vekottimen huolellisen puhdistamisen.

Melkein jokaisella suomalaisella on käsissään päivittäin matkapuhelin, jonka viestit ja ilmoitukset tulee tarkistettua ihan huomaamatta jopa 50 kertaa päivässä. Matkapuhelin on tutkimusten mukaan on n.10 kertaa wc-istuinta likaisempi, eikä tämän pitäisi yllättää ketään, koska kaikki mihin kosket päivän aikana, on myös kosketuksissa puhelimeesi käsiesi kautta.

Inkit-Kuoret-Lompakko-Suojakotelo-1

Vaikka pesisit ja desinfioisit kätesi huolella puolen tunnin välein, mutta räpläät puhelintasi heti tämän jälkeen, ovat kätesi taas likaiset, ja tätä kautta bakteerit ja virukset jatkavat matkaansa käsissäsi.

puhelimen-putsaukseen-käy-esimerkiksi-silmälasinpuhdistussuihke-1024x683

Mitä asialle sitten voi tehdä?

Puhelimen puhtaanapito on erittäin helppoa. Matkapuhelimen näytön ja näppäimet voi melko huoletta pyyhkiä esimerkiksi silmälasinpesunesteeseen kostutetulla liinalla, tai desinfioivalla käsipyyhkeellä. Sama koskee myös puhelimen lisätarvikkeita, kuten suojakuoria ja panssarilaseja.

muista-puhdistaa-myös-suojakuoret-1024x515

On olemassa myös muutamia vinkkejä joilla puhelimen saa pysymään pidempään puhtaana:

1. Puhdista puhelin ja sen lisätarvikkeet säännöllisesti, vaikkapa kerran päivässä!

2. Pese kädet, ihan aikuisten oikeasti. 

3. On suositeltavaa välttää käyttämästä puhelinta wc-tiloissa, vaikka monelle se saippuapullon etiketti onkin tullut liiankin tutuksi mielenkiintoisemman kaunokirjallisuuden puutteessa. 

4. Valitse mieluummin panssarilasi kuin suojakalvo. Koska suojakalvo on huokoisempaa materiaalia, ja naarmuuntuu helpommin, se on hankalampi puhdistaa yhtä tehokkaasti kuin panssarilasi.

Näillä vinkeillä huolehdit niin omasta, kuin myös muidenkin turvallisuudesta ja hygieniasta!