Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Kumpi sopisi minulle, suojakuori vai -kotelo?

Pähkäiletkö oikeanlaisen suojaustavan löytämisessä? Etkö osaa päättää, pitäisikö suojassa olla kansiläppä vai riittääkö pelkkä sivujen ja taustan suojaaminen? Autamme sinua selvittämään itsellesi parhaan suojaustavan puhelimeesi ja tutkailemme suojakuorten sekä suojakoteloiden keskinäisiä eroja.

Kansiläppä jakaa mielipiteet

On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka haluavat ehdottomasti läpällisen suojakotelon ja niitä, jotka eivät missään tilanteessa voisi kuvitella käyttävänsä kannellista koteloa. Miksi kansiläppä sitten jakaa mielipiteitä? Puolustajat ovat sitä mieltä, että kansi antaa näytölle hyvää suojaa, varsinkin putoamistilanteissa. Hyvänä plussana on tyypillisesti kansiläpässä olevat pari-kolme korttipaikkaa. Voipahan kuljettaa samalla kertaa pankki- ja ajokorttia, eikä erillistä lompakkoa tarvita. Mukaan mahtuu myös setelirahaa, kuitteja tai muuta pikku paperia. Kolmas kiitelty ominaisuus on kansiläpän taittuminen, joten puhelin asettuu katselutelineeksi esim. televisiosarjoja varten.

Sekä suojakoteloilla, että kuorilla on omat fanaattiset puolustajansa. Kuvassa ruusukultainen Trooper kuori sekä musta lompakko suojakotelo

Sitten se toinen porukka, kansiläpän haukkujat, joiden mielestä kansiläppä tekee puhelimen käyttämisestä hankalaa. Tässäkin on puolensa, koska täytyyhän kansiläppä kääntää aina näytön päältä pois, jotta sen katsominen ja näpyttely onnistuisi. Toinen tämän porukan argumentti on, että kansiläppä tekee puhelimesta paksumman. Tottahan tämäkin on, joskin paksuutta ei tule kuin vain pari milliä lisää.

Tarvitsetko korttipaikkoja?

Kun olet vakuuttunut kansiläpän hyvyydestä, tarvitsee sinun enää vastata seuraavaan kysymykseen: Haluatko korttipaikallisen kotelon vai tuletko toimeen pelkällä kannella? Jos korttien kuljettaminen puhelimen kanssa kuulostaa luonnolliselta, niin valinta on selvä. Jos taas haluat kansiläpän lähinnä sen suojaamisominaisuuksien takia, voit valita huoletta myös korttipaikattoman kotelon. Tällaiset kotelot ovat tyypillisesti hitusen ohuempia (etenkin verrattuna täyteen ahdettuun korttipaikalliseen koteloon).

Korttipaikalliseen suojakoteloon mahtuu kortteja. Muissa koteloissa kansi vain suojaa näyttöä. Kuvassa musta lompakko suojakotelo sekä Huawein Smart View kotelo

Huom. korttipaikalliset kotelot olemme kaupassamme nimenneet lompakko suojakoteloiksi. Ilman korttipaikkaa varustetut suojakotelot olemme nimenneet tylsästi suojakoteloiksi. Voitkin jo tuotteen nimestä päätellä, onko siinä korttipaikkoja vai ei!

Valitse kuoresi tärkein ominaisuus

Jos olet todennut, ettei kansiläpällinen kotelo ole sinun palasi kakkua, niin siinä tapauksessa sinun tulee valita tärkein ominaisuus suojakuorellesi. Ominaisuudet voisi jaotella todella suojaavaksi, tyylikkääksi ja ohueksi.

Todella suojaavat kuoret

Todella suojaavat kuoret on tarkoitettu niille, joilla puhelin ei kerta kaikkiaan pysy näpeissä, vaan on koko ajan alttiina mitä oudoimmille kolhuille. Kuoret ovat aavistuksen jykevämpiä kuin ns. tavalliset suojakuoret, sillä niiden reunoille on lisätty hieman materiaalia pudotuksia varten. Myös muotoiluun on kiinnitetty huomiota, sillä osumat absorboituvat kuoriin, eikä itse puhelimeen kohdistu niin suuria iskuja. Kuorten reunat on tehty nousemaan aavistuksen näytön yläpuolelle. Näin on mahdollista suojata näyttöä, jos puhelin tipahtaa näyttöpuoli alaspäin maahan. Erinomainen kuorivalinta hc-käyttäjälle!

Jämäkät kuoret pelastavat puhelimesi suuriltakin kolhuilta. Kuvassa kultainen ja ruusukultainen Trooper suojakuori sekä musta Brushed kuori

Mahdollisimman ohuet kuoret

Ohuus on monen suojakuorikäyttäjän mieleen, sillä näin puhelin on suojattu ja se säilyy mukavan solakkana. Ymmärrettävää etenkin suurimpien puhelimien kanssa: ne, kun eivät meinaa mahtua taskuun ilman kuoriakaan. Ohuet kuoret tarjoavat miellyttäviä ja luistamattomia materiaaleja, eivätkä ne juuri lisää puhelimen paksuutta. Tämä suojaustapa on omiaan käyttäjälle, joka arvostaa ohuutta, mutta haluaa silti suojata puhelimensa asianmukaisesti!

Ohut_puhelimen_kuoret_ovat_todellakin_ohuet Ohuet kuoret ovat nimensä veroisia etenkin, kun vertaa suojakoteloihin. Kuvassa ruusukultainen Slim Grip suojakuori, sekä kultainen ja ruusukultainen Lux suojakuori

Tyyli ennen kaikkea

Timantteja, kimaltavia reunuksia, puuta, kuvioituja ja värikkäitä designeja... Mikäli haluat tehdä puhelimestasi uniikin esineen, joka erottuu muista ja viestii omaa persoonaasi, niin kannattaa valita suojakuori menemällä tyyli edellä! Puhelin on nykyisin läsnä arjen jokaisessa hetkessä, joten ei ole ihmekään, että siitä haluaa tehdä hyvin omaan asusteeseen sopivan käyttöesineen. Tähän suojakuoret ovat erinomainen vaihtoehto.

Kuviolliset_kuoret_tekevät_puhelimestasi_tyylikkään Tyylikkäästi viimeistellyt suojakuoret tekevät puhelimestasi täysin uudenlaisen. Kuvassa Kukkapuu suojakotelo, ruusukultainen Lux Diamond kuori sekä iDeal of Swedenin Peony Garden kuori

Plussat ja miinukset

Valitsit sitten MINKÄ TAHANSA kuoren tai kotelon, niin se suojaa puhelintasi AINA rikkoontumiselta. Tietenkin erilaisten suojaustarvikkeiden välillä on eroja, mutta sitä ei tarvitse pelätä, etteikö puhelimesi olisi suojattuna. Tässä vielä listaus kuorten ja koteloiden välisistä hyvistä ja huonoista puolista.

Kotelot

+ Näyttöä suojaava kansiläppä

+ Korttipaikat ja setelitasku

+ Koko puhelin suojattuna 360 asteen säteeltä

+ Taittuu katselutelineeksi ja videoiden katsominen on mukavampaa

- Näyttö ei ole koko ajan käytettävissä

- Puhelin paksunee hitusen

Kuoret

+ Pitää puhelimen ohuena ja sujahtaa taskuun vaivattomasti

+ Kevyt

+ Näytön käyttäminen on helppoa

+ Saa hyvän otteen puhelimesta

- Ei suojaa näyttöä

- Pelkkä kuori, ei muita ominaisuuksia

Ei voi sanoa, onko kuori vai kotelo parempi, sillä se on käyttäjän oma mielipide

 

PSST! Suosittelemme puhelimen näytössä käytettävän aina panssarilasia, oli kyseessä sitten kuori tai kotelo.