Mobiilitukku / 13.02.2023

”Panssarilasi ei ole lasia!”

"Panssarilasi ei ole lasia" - Kuulemme tätä väitettä silloin tällöin. Avaamme panssarilasin anatomiaa hieman, joten kurkkaa, onko panssarilasi todella lasia?
”Panssarilasi ei ole lasia!”

”Tilaamani panssarilasi ei ole lasia.”  ”Tilasin panssarilasin, sain muovia.” ”Miksi panssarilasia voi taivuttaa?” Tässä muutama esimerkki kysymyksistä, joita saamme aika ajoin panssarilaseja tilanneilta asiakkailtamme. Avataankin nyt hieman panssarilasin anatomiaa ja tutkitaan lasia hieman pintaa syvemmältä erilaisten väitteiden kautta:

Väite 1: ”Panssarilasi ei ole lasia”

Vastaus: Kyllä on. Panssarilasit on valmistettu karkaistusta lasista, joka on lämpökäsittelyn avulla saatu huomattavasti tavallista lasia kestävämmäksi. Tyypillisesti lasien iskunkestävyys on 9H, eli lasit ovat noin yhdeksän kertaa tavallista lasia kestävämpiä.

Panssarilasin lasinen pinta tuntuu samalta kuin puhelimen oma näyttö ja se on pinnoitettu oleofobisella pinnoitteella. Tämän vuoksi kosketusherkkyys säilyy, eikä lika tartu lasin pintaan kovinkaan hyvin.

Väite 2: ”Panssarilasi on muovia”

Vastaus: Osittain tämä väite pitää paikkansa, sillä panssarilaseissa on vähintään yksi muovikerros. Syy tähän on selvä: muovikerroksen ansiosta, panssarilasi ei rikkoontuessaan pääse sirpaloitumaan vaarallisiksi palasiksi. MUTTA panssarilasit EIVÄT ole muovia, vaan lähes täysin karkaistua lasia!

Jos mietitään esimerkiksi ikkunaa, pirstaloituu se tuhansiksi sirpaleiksi rikkoontuessaan. Panssarilasi ei kuitenkaan käyttäydy tällä tavalla, vaan se pitää edelleen levymäisen muotonsa, jolloin rikkoontunut lasi on helppo irrottaa. Mikäli panssarilasi rikkoontuisi kuten ikkunalasi, aiheuttaisi se käyttäjälleen ikävää vahinkoa ja yksittäisten palasten irrottaminen puhelimen näytöstä olisi tuskaista puuhaa.

panssarilasi-muodostaa-vuorimaisia-maisemia-särkyessään-pieni

Mikäli panssarilasi olisi kokonaan muovia, ei se rikkoontuessaan pirstaloituisi. Muovista lasia voisi väännellä ja taivuttaa mielin määrin, eikä se pääsisi pirstaloitumaan.

Väite 3: ”Jos panssarilasi olisi lasia, sitä ei voisi taivuttaa”

Vastaus: Ei pidä paikkansa. Laseja on olemassa erilaisia ja toisia lasityyppejä voidaan taivuttaa enemmän kuin toisia. Panssarilaseja voi taivuttaa jonkin verran, mutta tietyn pisteen jälkeen rikkoontuminen tapahtuu. Tämän jälkeen lasi muuttuu säröiseksi ja menettää jämäkkyytensä. Myös iskunkestävyys heikkenee, kun lasissa oleva jännitys poistuu.

Kun-panssarilasia-taivuttaa-se-hajoaa-1

Jos epäilet, ettei sinun panssarilasisi ole lasia, selviää se helposti taivuttamalla sitä. Kun lasi sitten napsahtaa säröille, voit todeta sen olevan lasia. Tällainen testi kuitenkin aiheuttaa lasin palautus- ja vaihto-oikeiden raukeamisen 😉

Yhteenveto

Panssarilasi on kuin onkin lasia, mutta se sisältää myös muovia. Näin on mahdollista saavuttaa kaikista kestävin ja turvallisin rakenne. Voitkin suojata puhelimesi tai tablettisi näytön tehokkaasti iskuilta, mutta säilyttää silti lasin avulla saman tuntuman kuin laitteen omassa näytössä. Rikkoontuessaan lasi ei sirpaloidu vaarallisiksi paloiksi, vaan pystyt poistamaan sen helposti ja turvallisesti.

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2

Puhelimen Panssarilasit

Puhelimen näyttö kannattaa suojata aina panssarilasilla, sillä se pelastaa näytön rikkoutumiselta tehokkaasti. Löydät panssarilaseja jokaiselle puhelinmallille suuresta valikoimastamme. Älä anna näytön rikkoutua, käytä panssarilasia!

Puhelimen Panssarilasit
Puhelimen Panssarilasit

Tabletin Panssarilasit

Lähes jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa on tabletti. Näissä on tyypillisesti 8-13 tuuman kokoiset suuret näytöt, jotka kannattaa ehdottomasti suojata panssarilasilla. Anna tabletillesi pidempi käyttöikä ja suojaa se panssarilasilla!

Tabletin Panssarilasit
Tabletin Panssarilasit

Älykellojen Panssarilasit

Älykellojen näytöt joutuvat huomattavasti kovemmalle kulutukselle kuin puhelimen, sillä ne ovat jatkuvasti alttiina kolhuille. Suojaa älykellosi näyttö iskunkestävällä panssarilasilla. Löydät valikoimastamme yli 100 erilaista älykellon panssarilasia!

Älykellojen Panssarilasit
Älykellojen Panssarilasit