Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Paras panssarilasi – Mikä tulisi valita omaan puhelimeen?

Puhelimen näytön päälle asetettava panssarilasi on tuttu lisätarvike lähes jokaiselle älypuhelimen omistajalle, ovathan ne pelastaneet useita näyttöjä rikkoontumiselta. Panssarilasit voidaan jakaa karkeasti kolmeen yleisimpään lasityyppiin: suorapintaisiin, kaareviin ja Full Glue laseihin. Äkkiseltään voikin olla vaikeaa erottaa, mitä eroa laseissa on. Vielä vaikeampi kysymys on, millainen panssarilasi olisi paras juuri omaan puhelimeen? Selvittäkäämme, mikä lasimalli on paras!

Suorapintainen panssarilasi on varma valinta

Suorapintaisia panssarilaseja on ollut markkinoilla kaikista pisimpään ja parhaassa tapauksessa ne ovat ainoa oikea valinta näytön suojaamiseen: suorapintaiset lasit nimittäin toimivat moitteettomasti kaikkien suojakuorten ja koteloiden kanssa (toisin kuin muotoon leikatut panssarilasit). Muina positiivisina puolina mainittakoon lasin superhelppo asennus, edullinen hinta ja että niitä saa lähes jokaiselle puhelimelle aina Applesta Huaweihin ja Samsungista OnePlussaan!

Valikoimamme Quick&Easy panssarilasit sekä Screenor Premium lasit ovat suorapintaisia Valikoimamme Quick&Easy panssarilasit sekä Screenor Premium lasit ovat suorapintaisia

Suorapintaisessa panssarilasissa saattaa kuitenkin olla joitain ominaisuuksia, jotka eivät miellytä kaikkia. Suorapintaiset panssarilasit on nimittäin saatettu leikata aavistuksen puhelimen etupaneelia kapeammaksi, joskus jopa hieman näyttöaluetta kapeammaksi. Tämä ei kuitenkaan heikennä suojaustehoa millään tavalla. Lasien reunoille saattaa myös jäädä kapeat ilmaraidat, jotka kuitenkin ovat kosmeettiset, eivätkä haittaa näytön käyttöä tai suojaavuutta. Suorapintaiset panssarilasit ovat tyypillisesti vain noin 1-2mm kapeampia kuin näyttö, eikä ilmaraidatkaan ole sen suurempia. Molemmat ominaisuudet johtuvat siitä, että monesti puhelinmallien näyttöjä ei tehdä aivan viivasuoriksi, vaan ne kaartuvat aavistuksen reunoilta.

Huomioitavaa on, että toisiin puhelinmalleihin suorapintaiset panssarilasit istuvat täydellisesti ilman minkäänlaista kapeutta tai ilmaraitoja. Mitään yleispätevää sääntöä tähän ei ole, vaan jokainen puhelinmalli on siinä mielessä yksilöllinen. Valikoimamme Quick&Easy panssarilasit sekä Screenor Premium lasit ovat suorapintaisia laseja, joita löydät lähes jokaiseen puhelinmalliin.

Suorapintainen panssarilasi on aavistuksen etupaneelinen todellista kokoa pienempi. Näytön käyttöä tai suojaavuutta tämä ei kuitenkaan haittaa! Suorapintainen panssarilasi on aavistuksen etupaneelinen todellista kokoa pienempi. Näytön käyttöä tai suojaavuutta tämä ei kuitenkaan haittaa!

Kaareva panssarilasi peittää näytön kokonaan

Kaarevia panssarilaseja löytyy niille puhelimille, joiden reunat kaartuvat huomattavan paljon. Nimensä mukaisesti nämä lasit peittävät näytön kokonaan, kaarevuudesta riippumatta. Kaarevien lasien kiinnittyminen poikkeaa hieman muista lasimalleista, sillä ne eivät liimaudu paikoilleen kauttaaltaan, vaan kiinnitys tapahtuu reunoilta. Lasit on reunustettu tyypillisesti mustilla reunuksilla, joiden kohdalla on kiinnityksen varmistava silikoniliima. Tarkasti asennettuna lasit ovat täysin huomaamattomia ja suojaavat näyttöä tehokkaasti siihen kohdistuvilta iskuilta.

Kaarevat panssarilasit kattavat näytön kokonaan ja niissä on erivärisiä reunuksia. Kaarevat panssarilasit kattavat näytön kokonaan ja niissä on erivärisiä reunuksia.

Huonona puolena koko näytön panssarilaseissa on, että ne soveltuvat käytettäväksi verrattain heikosti yhdessä suojakuorten ja -koteloiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että kuoret ja kotelot istuvat jämäkästi puhelimen reunoille. Kun myös koko näytön panssarilasi yltää aivan reunaan saakka, saattavat kuoret siten nostaa lasia pois paikoiltaan. Käyttäjälle tämä näyttäytyy tyypillisesti siten, ettei näyttö ota enää kosketusta yhtä hyvin kuin aikaisemmin. Panssarilasi täytyy myös asentaa todella tarkasti paikoilleen, että lasi toimisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Full Glue panssarilasit kattavat myös koko näytön

Full Glue, eli suomalaisittain kokoliima panssarilaseja on ollut tarjolla vasta verrattain vähän aikaa. Ulkoisesti ne näyttävät aivan koko näytön panssarilaseilta, mutta erona on kiinnitys: Full Glue lasien kiinnitys on samanlainen kuin suorapintaisten, eli se kiinnittyy kauttaaltaan näytön päälle. Näin se istuu paikoilleen todella jämäkästi. Voitaisiinkin sanoa, että Full Glue lasit ovat paranneltuja versioita koko näytön panssarilaseista.

Valitettavasti Full Glue panssarilasit eivät kuitenkaan ole aivan täydellisiä: niissä on nimittäin sama ominaisuus kuin koko näytön panssarilaseissa, eli kuoret ja kotelot saattavat nostaa lasia pois paikoiltaan. Aivan yhtä herkkiä nämä lasit eivät kuitenkaan nousemiselle ole, sillä suuremmalla alalla oleva liima pitää lasia tehokkaammin paikoillaan. Tätä lasimallia ei myöskään ole saatavana kaikista kaarevimmille näytöille, johtuen liiallisen kaarevuuden aiheuttamista haasteista.

Full Glue panssarilasit ovat parhaimmillaan huomaamattomia suojia näytön päällä Full Glue panssarilasit ovat parhaimmillaan huomaamattomia suojia näytön päällä

Kuorten kanssa yhteensopivia koko näytön kattavat kokoliimalaseja löytyy valikoimastamme esimerkiksi iPhone 6 / 7 / 8 ja iPhone X / XS / 11 Pro puhelimelle. Myös suomalaisen Screenorin valmistamaa Full Cover niminen Full Glue lasi sopii käytettäväksi useimpien suojakuorien kanssa.

Mikä panssarilaseista on nyt sitten paras?

Täysin yleispätevää sääntöä emme pysty parhaasta lasista antamaan, johtuen juurikin puhelinmallien huomattavan paljon vaihtelevista näyttöjen muodoista. Nyrkkisääntönä voi kuitenkin pitää, että suorapintainen panssarilasi toimii aina moitteettomasti yhdessä kuorten ja koteloiden kanssa. Suosittelemmekin suojaamaan puhelimen tällä tavalla kokonaisvaltaisesti. Suorapintaisessa panssarilasissa on aniharvoin merkittävää kapeutta tai ilmaraitoja, joten tämä lasi on aina varma valinta. Jos et kuitenkaan käytä suojakuoria, niin silloin koko näytön panssarilasi on harkitsemisen arvoinen, tällöin kannattaa kuitenkin valita Full Glue panssarilasi, mikäli vain mahdollista. Monet Full Glue laseista toimivat myös kuorten ja koteloiden kanssa.

Asiakaspalvelumme auttaa panssarilasin valinnassa

Jos olet etsimässä omaan puhelimeesi parasta panssarilasia, etkä ole varma, millainen tulisi valita, niin suosittelen kääntymään asiakaspalvelumme puoleen. Autamme aina mielellämme löytämään juuri sinun puhelimeesi toimivimman ja tyylikkäimmän ratkaisun!

 

PS. Jos pohdit suojakalvojen ja panssarilasin välillä, kannattaa tutustua aikaisempaan blogipostaukseemme

Moneen uuteen puhelimeen suosittelemme Hydrogel suojakalvoa. Lue lisää!

Katso tekemämme ohjevideo panssarilasin täydellisestä asentamisesta