Mobiilitukku / 13.02.2023

Mikä puhelin minulla on?

Puhelimien mallinimet ovat tyypillisesti lähellä toisiaan. Jos et ole aivan varma puhelimesi mallista, kerromme helpot ohjeet sen selvittämiseksi. Näin saat ostettua sopivat kuoret ja panssarilasit.
Mikä puhelin minulla on?

Törmäämme usein siihen, etteivät asiakkaamme ole varmoja oman puhelimensa tarkasta mallista. Kokosimme muutaman erilaisen tavan, joilla voi helposti varmistaa oman puhelimen tarkan mallin.

Katso puhelimen asetuksista sen tarkka mallimerkintä

Android

Android puhelimia ovat käytännössä kaikki muut puhelimet paitsi Applen iPhonet; eli Huaweit, OnePlussat, Samsungit, Sonyt…. Näissä mallimerkinnän tarkastaminen kulkee kutakuinkin samanlaista polkua: Mene puhelimen asetuksiin. Etsi kohta ”Tietoja laitteesta”, "Tietoja puhelimesta" tjms. Täältä löydät yleensä kohdan "Laitteen nimi", joka kertoo yleensä suoraan puhelinmallisi. Mikäli puhelinmallia ei suoraan löydy, niin mallinumero on ainakin näkyvissä ja googlettamalla sen, löydät kaikista tarkimman tiedon puhelimesi mallista.

Tässä vielä pelkistetty klikkauspolku: Asetukset --> Tietoja laitteesta --> Mallinimi / Mallinumero

Samsung-mallimerkintä

Tässä tapauksessa puhelimen mallinimi kannattaa tarkastaa googlaamalla puhelimen mallinumeron: SM-G975F. Tällöin mallinimeksi paljastuu Samsung Galaxy S10 Plus.

Tässä toinen mahdollinen klikkauspolku: Asetukset --> Järjestelmä --> Tietoja Puhelimesta --> Laitteen nimi / Malli

Huawei-Mallimerkintä

Tämän puhelimen mallinimi löytyy heti: Huawei P Smart.

iPhone puhelimet, iOS

Applen iPhone puhelimet käyttävät iOS käyttöjärjestelmää. Näissä puhelimen mallimerkintä ja -nimi löytyy kaikista kätevimmin menemällä laitteen asetuksiin. Sieltä löytyy kohta ”Yleiset”, jonka ylimpänä kohtana on ”Tietoja” -valikko. Kohdasta ”Mallin nimi” löytyy puhelimen mallinimi ja tarkka mallinumero tämän alapuolelta.

Tässä klikkauspolku: Asetukset --> Yleiset --> Tietoja --> Mallin nimi / Mallinumero

Apple-mallimerkintä

iPhoneissa mallin nimi löytyy helposti: tässä tapauksessa se on iPhone X.

Tabletit

Tablettien mallimerkinnät löytyvät samaa polkua noudattamalla kuin puhelintenkin. Sinun tulee vain tietää, onko käytössäsi Android vai iOS tabletti. Helppo nyrkkisääntö on, että kaikki muut tabletit ovat Android käyttöjärjestelmällisiä paitsi omenalogolla varustetut Apple iPadit. iPadien kanssa tulee noudattaa samaa klikkauspolkua kuin iPhone puhelinten.

Älykellot

Myös älykellojen klikkauspolku noudattelee pitkälti samaa kuin puhelinten. Parhaassa tapauksessa löydät tarkan mallinimen jo heti samoin tein, mutta mikäli merkintänä on vain kirjainten ja numeroiden yhdistelmä, löydät tarkan mallinimen pikaisella googlauksella.

Katso puhelimen pakkauksesta mallimerkintä

Tyypillisesti puhelimen ostopakkaukseen on kirjoitettu ainakin laitteen mallinimi. Mallinimi, ja myös -numero, on tyypillisesti merkitty pakkauksessa oleviin viivakoodeihin. Jos näkyvillä on pelkästään mallinumero, niin sen googlettamisella saa varmuuden oman puhelimen mallista. Pelkästään pakkauksen kannen mallinimeen ei aina ole uskomista, sillä niissä saattaa olla puutteellisia tietoja esimerkiksi laitteen vuosiluvusta.

S10-Plus-laatikko

Puhelimen tarkka mallimerkintä (SM-G975U) löytyy laatikon teksteistä. Siitä näkee myös puhelimen mallinimen: S10 Plus.

Katso ostokuitista puhelinmallisi

Kun olet ostanut puhelimen, säilytät luultavasti sen kuitin joko sähköpostissasi tai fyysisenä kuittina. Tästä vilkaisemalla saa nopeasti tietoon puhelimen mallinimen, joskin sen kanssa kannattaa olla samalla tavalla tarkkana kuin paketista katsomisessa: siitä saattaa nimittäin puuttua esimerkiksi vuosiluku tai muu tärkeä tietue.

Bluetoothista

Yleensä puhelinten Bluetooth-nimi on oletuksena sama kuin puhelimen mallinimi. Jos et siis ole vaihtanut puhelimellesi jotain muuta nimeä, niin siinä tapauksessa myös tällä tavalla voit varmistaa mallinimen. Samalla vaivalla mallin tarkastaminen onnistuu kuitenkin myös puhelimen asetuksista, josta nähtävä lopputulos on varmuudella parempi.

Miksi oman puhelinmallin tietäminen on tärkeää?

Oman puhelimen tarkan mallimerkinnän tunteminen on tärkeää, etenkin siinä vaiheessa, kun olet ostamassa siihen uusia suojakuoria tai panssarilasia. Vaikka puhelimien nimet saattavatkin olla lähellä toisiaan, on niissä ulkoisesti pieniä eroja esimerkiksi kamera- ja näppäinpaikoissa. Pienten erojen vuoksi sitten tilatut kuoret eivät sovikaan paikoilleen omaan puhelimeen. Kaikista helpoin, nopein ja tarkin tapa on katsoa laitteen tarkka mallimerkintä sen asetuksista, siksi suosittelemme tätä tunnistusmenetelmää ylitse muiden!

Eri puhelinmallien klikkauspolut

Apple: Asetukset → Yleiset → Tietoja → Mallin Nimi

Huawei: Asetukset→ Tietoja puhelimesta→ Mallinumero

OnePlus: Asetukset→ Tietoja laitteesta→ Malli

Nokia: Asetukset→ Tietoja puhelimesta→ Mallinumero

Samsung: Asetukset→ Tietoja puhelimesta→ Mallinumero

Xiaomi: Asetukset→ Tietoja puhelimesta→ Kaikki tiedot→ Malli

Honor: Asetukset→ Tietoja puhelimesta→ Mallinumero

Jos et ole aivan varma puhelimesi tarkasta mallimerkinnästä, niin asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään sen selvittämisessä!

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2