Mobiilitukku / 10.02.2023

Panssarilasi vai suojakalvo, kas siinäpä pulma?

Jos mietit, haluatko suojata puhelimesi näytön panssarilasilla vai suojakalvolla, lue tämä ja osaat valita puhelimeesi sopivan näytönsuojan!
Panssarilasi vai suojakalvo, kas siinäpä pulma?

Vertailimme panssarilasien sekä suojakalvojen eroavaisuuksia. Molemmissa on paljon hyvää, mutta panssarilasi vie pidemmän korren, kun puhutaan suojaavuudesta. Lue perustelut ja löydä sopiva näytönsuoja puhelimeesi!

Panssarilasi vai suojakalvo, kas siinäpä pulma?

Tämän päivän puhelimissa näytöt ovat suurikokoisia ja rikkonainen näyttö on yleensä sama asia kuin rikkonainen puhelin.  Tämän vuoksi onkin fiksua panostaa muutama euro ehkäisemään harmittava näytön rikkoontuminen. Aikaisemmin olemmekin jo tutustuneet Armor- ja ultraohueen suojakuoreen sekä suojakoteloon, joten nyt on aika vastata meiltä tyypillisesti kysyttävään kysymykseen kumpi on parempi: näytön panssarilasi vai näytön suojakalvo. Vastaus on joka kerta samanlainen, eli kyllä se näytön panssarilasi on huomattavasti pelkkää ohutta suojakalvoa parempi. Käydään siis tässä läpi hieman molempien anatomiaa, ominaisuuksia, hyviä ja huonoja puolia ja perustellaan yllä oleva väite panssarilasin paremmuudesta.

Kelmumainen näytön suojakalvo

Aloitetaan käymällä läpi, millainen on suojakalvo ja millaista suojaa se tarjoaa puhelimen näytölle. Yksinkertaisen tuotteen voi myös kuvailla yksinkertaisesi ja lyhyesti: suojakalvo on erittäin ohut muovinen ”kelmu”, joka asetetaan puhelimen näytön päälle suojaamaan sitä. Suojakalvot ovat niin ohuita, että niiden paikallaanoloa ei oikeastaan edes huomaa, koska paksuutta näytön päälle ei käytännössä tule. Suojakalvot tarjoavat näytölle suojaa lähinnä naarmuja ja likaantumista vastaan, mutta iskunkestävyyttä niissä ei oikeastaan ole, vaan iskunkestävyys on sitten panssarilasin heiniä.

Kalvoissa on olemassa useita erilaisia pinnoitteita, joista tyypillisimmät ovat kirkas- ja mattapinta. Kirkas on nimensä mukaisesti kirkas ja sen läpinäkyvyys on kutakuinkin 100%. Tämä on kaikista suosituin näytön suojakalvon pinnoite, ehkäpä juuri sen vuoksi, koska se on läpinäkyvyydeltään paras ja tuntumaltaan lähimpänä puhelimen näytön tuntumaa. Toiseksi suosituimpia suojakalvoja ovat mattapintaiset suojakalvot, joiden ero kirkkaisiin kalvoihin on niiden tuntuma ja läpinäkyvyys. Mattakalvo on nimittäin aavistuksen himmeämpi, lonkalta arvioisin, että sen läpinäkyvyys on noin 90% verrattuna kirkkaaseen kalvoon. Mattakalvo on tuntumaltaan mielestäni aika jännä, sillä se tuntuu aavistuksen karhealta sormenpään alla. Itse en ole osannut päättää pidänkö siitä tuntumasta vai en, sillä se tuntuu omalla tavalla miellyttävältä, mutta jokin siinä myös ärsyttää. Ehkä tämä on hieman makuasia ja riippuu yksilöstä, kumpi näistä on mielekkäämpi. Kalvoissa on myös muunlaisia pinnoitteita kuten peilipinnoite ja yksityisyyttä tarjoava privacy pinnoite, joka takaa, etteivät sivulliset pääse vilkuilemaan näytölläsi tapahtuvia asioita. Vastaavia on ollut iät ja ajat esimerkiksi pankkivirkailijoiden näytöissä.

Suojakalvo-vs-panssarilasi-1

Joissain puhelinmalleissa näyttö kaartuu aavistuksen sen reunoilta. Tällainen näytön hienoinen kaartuminen ei ole juurikaan erotettavissa silmämääräisesti, mutta kun päälle asetetaan suorapintainen panssarilasi, jää kaarevien reunojen kohdalle vaaleampi alue. Tällainen alue ei vaikuta lasin toimintaan tai puhelimen käyttöön, mutta se ei näytä kauniilta näytön ollessa suljettuna. Lasivalmistajat tekevät näille näytönreunoista kaartuville puhelinmalleille usein niin sanottuja reduced –laseja, eli ne on jätetty tarkoituksella aavistuksen näytön todellisia reunoja kapeammaksi. Suosituimmille kaartuvareunaisia näyttöjä omaaville puhelinmalleille on saatavilla myös kaarevaan muotoon tehtyjä laseja, mutta niiden hinnat ovat huomattavasti suorapintaisia laseja korkeampia.

Asentaminen

Sekä suojakalvon, että panssarilasin asettaminen paikoilleen on kutakuinkin samanlainen prosessi, joka onnistuu keneltä tahansa. Panssarilasi on kuitenkin helpompi asettaa hyvin paikoilleen verrattuna kalvoon, johtuen lasin jämäkämmästä olemuksesta. Lasin alle ei siis jää niin helposti esimerkiksi ilmakuplia. Molemmat kiinnittyvät paikoilleen staattisesti, eikä niistä jää minkäänlaisia jälkiä näyttöön poisotettaessa. Sen syvemmälle lasin asentamiseen en tässä mene, vaan asennuksesta enemmän kiinnostuneet, voivat tutustua Antin tekemiin video-ohjeisiin panssarilasin ja suojakalvon asennuksesta.

Yhteenveto: pyöräilykypärä vai elmukelmu

Summataanpa hieman sekä kalvojen ja lasien plussia ja miinuksia:

Suojakalvot

+ Tämän ohuempaa suojaa näytölle tuskin on

+ Suojaa näyttöä naarmuilta ja lialta

+ Lähes ilmaisia

+ Saatavilla useita erilaisia pinnoitteita

+ Meiltä tilattavissa kalvopaketeissa on aina 2kpl kalvoja

 

- Ei pelasta näyttöä iskuilta tai osumilta

- Tuntuma ei vastaa puhelimen näytön tuntumaa

- Hyvä lopputulos vaatii tarkkuutta asennusvaiheessa

Panssarilasit

+ Tekee näytöstä iskunkestävän

+ Pelastaa näytön oikeastaan aina

+ Rikkoontuessaan terävät sirpaleet eivät irtoa

+ Todella helppo asettaa paikoilleen

+ Tuntuu täysin samalta kuin puhelimen näyttö

+ Ei ne nämäkään paksuja ole: paksuus alle 0.5mm

- Joidenkin puhelinmallien lasit ovat aavistuksen näytön todellista kokoa kapeammat, yleensä puhutaan kuitenkin vain max. parista millistä per puoli

Panssarilasi vai suojakalvo

Loppuyhteenvetona voidaankin kysyä, haluatko laittaa oman näyttösi päälle ohuen elmukelmumaisen kalvon vai aavistuksen paksumman iskunkestävän pyöräilykypärän. Kalvon ja lasin hintaero ei ole montaakaan euroa, mutta tosipaikan tullen (eli kun pudotat puhelimesi näyttö edellä asfaltille tai lattialle) pieni investointi maksaa itsensä kyllä takaisin!

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2

Puhelimen Panssarilasit

Puhelimen näyttö kannattaa suojata aina panssarilasilla, sillä se pelastaa näytön rikkoutumiselta tehokkaasti. Löydät panssarilaseja jokaiselle puhelinmallille suuresta valikoimastamme. Älä anna näytön rikkoutua, käytä panssarilasia!

Puhelimen Panssarilasit
Puhelimen Panssarilasit

Älykellojen Panssarilasit

Älykellojen näytöt joutuvat huomattavasti kovemmalle kulutukselle kuin puhelimen, sillä ne ovat jatkuvasti alttiina kolhuille. Suojaa älykellosi näyttö iskunkestävällä panssarilasilla. Löydät valikoimastamme yli 100 erilaista älykellon panssarilasia!

Älykellojen Panssarilasit
Älykellojen Panssarilasit

Tabletin Panssarilasit

Lähes jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa on tabletti. Näissä on tyypillisesti 8-13 tuuman kokoiset suuret näytöt, jotka kannattaa ehdottomasti suojata panssarilasilla. Anna tabletillesi pidempi käyttöikä ja suojaa se panssarilasilla!

Tabletin Panssarilasit
Tabletin Panssarilasit