Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

OnePlus 6T - Mitä uutuuksia luvassa?

OnePlus 6T puhelimen julkaisupäivämäärä on jo tiedossa, joten loppuvuoden puhelinmarkkinoille tulee taas uusi varteenotettava peluri. Ajoitus ei varmasti ole sattumaa, sillä OnePlus on tyypillisesti tuonut uutuuspuhelimensa markkinoille mukavasti ennen joulumyynnin alkamista. Uudesta puhelimesta liikkuu jo melko paljon vahvistettuja huhuja, joten onkin aika tutustua, mitä uutuuksia OnePlus 6T puhelimessa on, miltä se näyttää, ja onko jotain jätetty pois verrattuna edellisiin puhelinmalleihin?

Milloin OnePlus 6T tulee ja mistä sitä saa?

OnePlus on vahvistanut, että uusi 6T puhelinmalli julkaistaan lokakuun 30. päivä. Myynnin aloitus tapahtuu viikko tämän jälkeen, tiistaina 6. marraskuuta. Teleoperaattori Elisa toi OnePlus puhelimet suomalaisten kuluttajien tietoisuuteen, mutta kesästä saakka puhelimia on saanut myös Telialta ja Gigantista. Luultavasti nämä myyntikanavat tarjoavat myös tulevaa OnePlus 6T puhelinta.

OnePlus 6T puhelimen koko ja ulkonäkö

Lovi

OnePlus 6T puhelimen ulkonäkö on jo vuotanut julkisuuteen ja voitkin tutkia puhelimen ulkonäköä alla olevasta kuvasta. Etupuolta tarkasteltaessa suurin huomio kiinnittyy puhelimen yläreunassa olevaan loveen, joka on yleisestä trendistä poiketen muotoiltu pienen pisaran muotoiseksi, siinä missä se on tyypillisesti leveä ja laatikkomainen. Pisaramuotoilun etuna on sen pienikokoisuus, joten lovi ei vie näytöstä juurikaan tilaa. OnePlus 6T:n loveen on laitettu vain etukamera. Huomionarvoista on kuulokeaukon siirtyminen aiempaa ylemmäs. Siinä missä vielä OnePlus 6:ssa aukko oli loven keskiosassa, on se 6T:ssä aivan etupaneelin yläosassa, eikä vie siten näytöltä pinta-alaa.

OnePlus 6T Edestä ja takaa OnePlus 6T ulkonäössä huomio kiinnittyy yläreunan pisaranmuotoiseen loveen

Näyttö ja koko

OnePlus 6T:n näytön koko on kasvanut 6,41” tuuman kokoiseksi, mikä tekeekin siitä suurimman OnePlus puhelimen näytön, ikinä! Kasvua kesällä julkaistuun OnePlus 6:een verrattuna on hieman, sen näytön ollessa ”vain” 6,28”.  Amoled näytön pikselimäärä pysyy samana: 2340 x 1080. OnePlus 6T:n ulkoiset mitat ovat hyvin lähellä edeltäjäänsä, sillä pituutta on tullut vajaa 2mm lisää, leveys on kutakuinkin identtinen ja paksuus on lisääntynyt vain kymmenesosa milleillä.

Kamera ja suorituskyky

OnePlus 6T puhelimen kameroiden spekseistä ei tiedetä vielä mitään. Tiedossa on, että puhelimen takapuolella on kaksoiskamera ja etupuolen lovessa yksi kamera. Julkistamistilaisuudessa paljastuu kameran mahdolliset uutuudet, mikäli niitä on verrattuna OnePlus 6:een. Suorituskyvystä ei vielä pystytä sanomaan muuta, kun että OnePlus 6T:ssa on sama Qualcomm Snapdragon 845 järjestelmäpiiri kuin edeltäjässään.

Värit ja materiaalit

Tähän mennessä julkitulleiden kuvien perusteella OnePlus 6T puhelinta on saatavana sekä kiiltävän mustana Mirror Black -värisenä että mattamustana Midnight Black -värisenä. Eiköhän julkaisussa paljasteta myös jokin vaaleampi väri. Julkaistujen kuvien perusteella takakansi on lasinen, joten OnePlus 6T kuoret ovat kullanarvoisia.

OnePlus_6T_Mirror_Black_3 OnePlus 6T Mirror Black värisenä. WinFuture.de-sivuston julkaisema kuva.

Kuulokeliitäntä

Hei hei kuulokeliitäntä! OnePlus 6T puhelin sanoo hyvästit kuulokeliitännälle, joten jäädäänpä mielenkiinnolla odottamaan, onko muutos lopullinen vai tekeekö liitäntä paluun tulevissa puhelinmalleissa. Ainoa liitäntä puhelimessa onkin alaosan USB-C liitäntä, johon mukana tulevat kuulokkeet liitetään. Perinteisellä 3,5mm liitännällä varustetut kuulokkeet saadaan käymään puhelimen kanssa erillisellä USB-C adapterilla.

OnePlus_6T_Kuulokeliitäntä_On_Poissa 3,5mm kuulokeliitäntä loistaa poissaolollaan USB-C liitännän vieressä

Näyttöön integroitu sormenjälkitunnistin

OnePlus 6T puhelimessa sormenjälkitunnistin on osana näyttöä, ja sijaitsee sen alla. Paina sormesi näytön alaosaan ja avaa puhelin sormenjäljellä. Osasyynä kuulokeliitännän poistumiselle on juurikin näytössä oleva sormenjälkitunnistin, joka ilmeisesti on vienyt sen verran paljon tilaa, ettei kuulokeliitännälle ole ollut enää paikkaa.

OnePlus_6T_Sormenjälkitunnistin OnePlus 6T:n sormenjälkitunnistin on integroitu näyttöön

Akku

OnePlus 6T:n akkukapasiteetti on kasvanut 3700 mAh:iin. Aikaisemmassa versiossa akkukoko on ollut 3300 mAh, joten reilu 10 prosentin kapasiteetin kasvu otetaan innolla vastaan. Nähtäväksi jää, minkä verran kasvanut akkukapasiteetti vaikuttaa puhelimen toiminta-aikaan?

Mitä OnePlus 6T:ssä ei ole?

OnePlus on vahvistanut työskentelevänsä langattoman latauksen parissa, mutta se ei vielä OnePlus 6T puhelimeen kerkeä. Valmistaja on luvannut, että OnePlus 6T kestää pikaisen pudotuksen veteen ja puhelimen käyttämisen sateella. Siitä huolimatta laitteessa ei ole varsinaista IP-luokitusta veden ja pölyn varalle. Tätä he perustelevat, että harvempi ihminen ottaa puhelimen mukaansa uimaan, ja että siksi IP-luokituksesta aiheutuva muutaman kympin lisähinta on järjetön.

OnePlus_6T_Matte_Black_3 OnePlus 6T Matte Black värisenä. WinFuture.de-sivuston julkaisema kuva.

Mitä emme vielä tiedä OnePlus 6T puhelimesta?

Suurimmat kysymysmerkit liittyvät RAM-muistin määrään, tallennustilaan, kameroiden spekseihin ja laitteiden hintoihin. OnePlus 6T puhelimessa on RAM-muistia vähintäänkin saman verran kuin edeltäjässään: 8gb. Jos myös tallennustilaa peilataan OnePlus 6:een, niin puhelinta tullee sekä 128gb että 256gb versioina, joihin voi ilmeisesti nyt uudessa mallissa laittaa myös erillisen Micro-SD muistikortin. Myös kamerat ovat vähintäänkin OnePlus 6:n kanssa samaa tasoa.

OnePlus 6T puhelimen hinnoittelu on yksi jännittävimmistä asioista, jota voidaan toistaiseksi vain arvioida. Jos historia toistaa itseään, puhelimen hinta on hieman korkeampi kuin aikaisempien mallien: OnePlus on nimittäin julkaisu julkaisun perään nostanut laitteidensa hintoja ylöspäin aina hitusen verran. Uutuuden hinta asettuneekin noin 500-600€ hintahaarukkaan. Tyypillisesti OnePlus puhelimet ovat olleet hintalaatu -suhteeltaan mainioita laitteita, joten samaa odotetaan myös OnePlus 6T puhelimelta.

OnePlus_6T_vs_OnePlus_6 OnePlus 6T on varmasti yksi vuoden suosituimmista uutuuksista. Kuva MySmartPrices sivustolta.

Milloin OnePlus 6T kuoria saa?

Suurikokoinen näyttö ja takaosassa käytetty lasi ovat varmasti liukkaita kädessä, eivätkä varmastikaan tykkää pudotuksista. Siksi suosittelemme OnePlus 6T puhelimen kanssa käytettäväksi suojakuoria ja -koteloita. Uutuudet saapuvat varastoomme lokakuun lopulla, joten OnePlus 6T kuoret ovat saatavilla samaan aikaan kuin puhelin tulee myyntiin. Voitkin suojata puhelimesi rikkoontumiselta jo ensimetreistä saakka tyylikkäillä kuorilla ja panssarilaseilla!