Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Kannattaako uusia iPhoneja ostaa?

Yksi vuoden odotetuimmista puhelinjulkaisuista on nyt takanapäin, kun Apple julkaisi vuoden 2018 iPhone versionsa. Nyt julkaistiin kolme uutta puhelinta iPhone Xs, iPhone Xs Max sekä iPhone Xr. Julkaisun jännittävin anti oli oikeastaan uusien puhelimien nimet, sillä suurin osa puhelimien spekseistä tiedettiin jo etukäteen ja niitä siksi spekuloitiinkin jo kattavasti aikaisemmassa blogipostauksessamme. Suurin kysymys kuuluukin, kannattaako uusia iPhoneja ostaa?

MIKSI EI KANNATA OSTAA UUTTA iPHONEA?

1. Omistat viime vuonna julkaistun iPhone X puhelimen

Mikäli omistat viime vuonna julkaistun Apple iPhone X:n, niin siinä tapauksessa päivitys uudempaan versioon ei ole kovinkaan järkevää. Etenkin Xs:ään päivittäminen on jopa hölmöä, koska sen ero viime vuoden X:ään on niin pieni. Suurin ero on vähemmän virtaa kuluttava ja tehokkaampi A12 järjestelmäpiiri. Käytännössä eroa tuskin edes huomaa. iPhone Xs Max puhelimen suurin ero viime vuoden puhelimeen on juurikin järjestelmäpiiri ja uusi suurempi 6,5” kokoinen näyttö.

iPhone_x_vs_xs_2 Vasemmalla oleva iPhone X on ulkonäöllisesti identtinen iPhone Xs:n kanssa

2. Et halua maksaa yli 800€ puhelimesta

Nyt julkaistut iPhone Xs ja Xs Max puhelimet ovat hinnoiltaan reilusti yli 1000€. Edullisimmillaan iPhone Xs:n saa 1179€:lla ja kalleimmasta iPhone Xs Max puhelimesta joutuu pulittamaan huimat 1679€. Samalla julkaistun iPhone Xr:n saa kuitenkin alle tonnilla, 879€:lla...

3. Haluat säilyttää kotinäppäimen

Nyt julkaistuissa uusissa iPhone versioissa ei enää ole kotinäppäintä, vaan se on jäänyt historiaan. Kenties lopullisesti. Saat avattua näytön näpäyttämällä näyttöä, jonka jälkeen Face-ID kasvojentunnistus avaa lukitusnäytön. Koska kotinäppäintä ei ole, on myös sormenjälkitunnistin jäänyt pois vuoden 2018 iPhoneista.

Uusissa_iPhoneissa_Ei_Ole_Kotinäppäintä_3 Näyttäisi siltä, että kotinäppäin on lopullisesti historiaa uusissa iPhoneissa

4. Et halua omistaa Apple-puhelinta

Jos olet vannoutunut Android-ihminen ja näet Applen tekeleet kamalina rahastusmasiinoina, niin silloin uusiakaan ei iPhoneja kannata ostaa.

 

MIKSI KANNATTAA OSTAA UUSI iPHONE?

1. Omistat ”vanhanmallisen” iPhonen

Mikäli omistat vanhemman iPhonen, jossa on etupaneelin ylä- ja alareunassa parin sentin kaistale näytötöntä aluetta, niin lähes koko etupaneelin kattavat näytöt varmasti houkuttelevat! Siinä missä esimerkiksi iPhone 8:n näyttö kattaa etupuolesta noin 65%; niin uuden iPhone Xs:n näyttö kattaakin jo n. 83%. Ero on käytännössäkin merkittävä, kun näet nettisivut ja apit oikeasti koko etupaneelin alalta. Koko etupaneelin kattavat näytöt ovat tätä päivää ja ovat tulleet jäädäkseen jokaiselle puhelinvalmistajalle.

iPhone_8_Plus_Näyttö_vs_iPhone_Xs_Max_Näyttö_2 Uusien iPhonejen näyttöpinta-ala on huomattavasti suurempi kuin "vanhanmallisten" iPhonejen

2. Haluat mahdollisimman suuren näytön

Etenkin iPhone Xs Max puhelimen näytössä riittää kokoa ja näköä, sillä se on yksi suurimmista näytöistä, joita on tällä hetkellä markkinoilla. iPhone Xs Maxin 6,5” näyttö hakkaa koollaan monta tänä vuonna julkaistua huippupuhelinta: Samsung Galaxy S9+, Note9, OnePlus 6 sekä Huawei P20 Pron.

3. Haluat uuden värisen iPhonen

iPhone Xs ja Xs Maxia on saatavana hopeisena sekä tähtiharmaana, kuten edeltäjäänsäkin. Näiden värien lisäksi nyt on mahdollista saada myös kultainen puhelin. Edullisempaa iPhone Xr puhelinta onkin sitten saatavina useissa uusissa väreissä! Valikoimasta löytyy valkoisen ja mustan lisäksi sininen, keltainen, punainen ja koralli.

iPhone_Xr_on_saatavana_monissa_väreissä_2 Etenkin iPhone Xr puhelimesta on useita upeita värejä!

PSST! iPhone Xs:n ja Xs Maxin saa tehtyä mieluisan väriseksi suojakuorilla.

4. Harkitset iPhoneen vaihtamista muista valmistajista

Jos olet miettinyt vaihtamista muista puhelinvalmistajista Applen puhelimiin, niin iPhone Xs, Xs Max ja Xr ovat harkitsemisen arvoisia laitteita. Uusien puhelimien ominaisuudet ovat tätä päivää ja niillä pärjää vielä pitkän aikaa tulevaisuudessakin. Apple puhelimet kestävät tunnetusti hyvin useammankin vuoden jälkeen. Varsinkin, jos ne on suojattu asianmukaisesti rikkoontumiselta.