Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Millaisia ovat uudet iPhonet 2018?

Varmana syksyn merkkinä voidaan pitää uusien iPhone puhelimien julkaisupäivämäärä lähestymistä. Myös uusia ja entistä varmempia huhuja uusista iPhoneista tulee otsikoihin päivä päivältä enemmän. Mitä uusista iPhone malleista tiedetään jo nyt? Kokosimme kattavan listauksen ennakkohuhuista, joita voimme odottaa saapuvan pian julkistettaviin iPhone 2018 puhelimiin!

Mitä iPhoneja julkaistaan?

Tämän vuoden julkaisussa voidaan odottaa nähtävän kolme erilaista iPhonea. Viime vuonna julkaistulle iPhone X puhelimelle on tulossa vuosipäivitys, joka on kooltaan myös 5,8” puhelin. Siinä mielessä hyvä, että vanhemman iPhone X:n kuoret ja kotelot sopivat siihen saumattomasti. Mikäli tämä näyttökoko ei ole tarpeeksi, niin kannattaa tutustua iPhone X:n isoveljeen, joka on varustettu huikealla 6,5” näyttöpaneelilla. Uutena mallistoon tulee myös 6,1” kokoinen ”halppis” iPhone.

Uudet Apple iPhonet 2018 Vuodetuista näyttöpaneeleista näkyy kolmen eri iPhonen koot: 5,8"; 6,1" ja 6,5"

Mikä on uuden iPhonen nimi?

Uusien iPhonejen nimet ovat ehkä eniten hämärän peitossa uusista puhelimista puhuttaessa. Vaihtoehtoja on nimittäin monia. Ehkä todennäköisimmät nimet ovat joko iPhone XI & iPhone XI Plus tai iPhone Xs tai Xs Plus. Myös pelkkää iPhone X ja X Plussaa on ehdotettu, mutta tällöin nimen perässä lienee ainakin vuosimalli 2018. Myös iPhone 11 tai 11 Plus sekä iPhone 9 ja 9 Plus nimillä on spekuloitu. Halvemman iPhonen nimestä ei myöskään ole sen varmempaa infoa vielä tässä vaiheessa.

Mitä uutta uusissa iPhoneissa on?

Ulkonäkö:

Vuosi 2018 on siinä mielessä historiallinen, että nyt näyttäisi Applen legendaarinen pyöreä kotinäppäin jäävän historiaan. Kaikki uudet iPhonet noudattevat samanlaista muotoilukieltä kuin viime vuonna julkaistu iPhone X: etupuolta hallitsee koko etupaneelinen kokoinen lovinäyttö, jossa ei ole erillistä kotinäppäintä. Näytön loveen on istutettu esimerkiksi näytön avaava Face-ID toiminto, etukamera, kaiutin sekä etäisyystunnistin. Vaikuttaisikin siltä, että uusia iPhoneja ei enää saa avattua sormenjäljellä, vaan kasvontunnistus on jatkossa ainoa lukituksenavaamistapa.

Näyttö:

iPhone X:n seuraajissa (5,8” ja 6,5” puhelimet) on molemmissa huippuhyvään väritoistoon yltävä Oled näyttö. Tämä eroaa merkittävästi 6,1” LCD näyttötekniikkaa hyödyntävästä iPhonesta, sillä Oled tekniikka on väritoistoltaan huomattavasti rikkaampaa. Näyttö tekeekin suurimman eron puhelimien hintoihin. LCD näytöllisissä iPhonessa ei ilmeisesti ole 3D touch toimintoa. Oled näyttöjen mahdollinen uudistus on niiden toimiminen yhdessä Apple Pencilin kanssa, joten piirtäminen ja näytön näpyttely on mahdollista entistä tarkemmin.

Apple iPhone X ja X Plus 2018 Oled näytöllisiä iPhoneja tulee vuonna 2018 sekä 5,8" että 6,5" kokoisena. iDrop Newsin havainnekuva.

Suorituskyky:

Puhelimien vuosipäivityksessä on itsestäänselvyys, että tehoa ja muistia tulee aina hitusen verran lisää. Huhujen mukaan iPhone X:n seuraajat saisivat vauhtia upouudesta A12 järjestelmäpiiristä. Mikäli tämä realisoituu todeksi, hakkaavat uudet iPhone X:t suorituskyvyllään vastikään julkaistut OnePlus 6 ja Note9 puhelimet selvästi. Myös Ram-muistin määrä lisääntyy 3gb:stä 4gb:iin, joten uusi puhelin on tosiaankin nopeampi. LCD-näytöllisessä iPhonessa ram-muistin määrä on 3gb.

Kamera:

Oled-näytöllisissä iPhoneissa on vähintään kaksoiskamera, kuten viime vuoden iPhone X puhelimessakin. Epävarmojen huhuiluiden mukaan suurimmassa 6,5” lippulaivapuhelimessa olisi Huawei P20 Pron tapaan myös takapuolella kolmoiskamera. Halvimmassa iPhonessa lienee edelleen yksi takakamera.

Näyttävätkö uusien Apple iPhonejen takakamerat tältä? iPhone 2018 puhelinten takakamerat näyttävät todennäköisesti tältä?

Tallennustila:

Aikaisemmin iPhonejen maksimitallennustila on ollut 256gb. Nyt Apple on päättänyt tuplata tämän tilan 512gb:iin. Jäämmekin mielenkiinnolla odottamaan, minkä hintainen tämä uusi supertallennustila on...

Materiaalit ja värit:

iPhone X puhelimien uusien versioiden reunukset ovat edelleenkin ruostumatonta terästä, kun taas edullisemman 6,1” iPhonen reunukset ovat alumiinia. Tämä johtuu ilmeisesti LCD-näytöstä.

5,8” ja 6,5” iPhone X malleihin tulee uusi väri: kultainen. Muuten väreistä löytyy edelleen viime vuoden mallista tutut musta ja valkoinen. Halvempaan iPhone malliin tuleekin sitten melkoinen värikirjo! Saatavalle tulee huhujen mukaan harmaa, valkoinen, sininen, punainen ja oranssi puhelin.

Apple iPhone 2018 puhelinta tulee myös kultaisena Tänä vuonna uusiin iPhoneihin palaa aikaisemmista malleista tuttu kultainen väri

Muuta:

Koska iPhoneissa ei ole ollut enää pariin vuoteen kuulokeliitäntää, ei se ole tulossa myöskään takaisin. Aikaisemmin mukana tullut Lightning-porttiin asetettava 3,5mm kuulokeadapteri jää tämän vuoden julkaisussa pois paketista. Onneksi kyseisen liittimen myynti ei kuitenkaan lopu, vaan sen saa hankittua yhä edullisesti erikseen.

Minkä hintaisia uudet iPhonet ovat?

Tarkkoja euromääräisiä hintoja ei varmastikaan tiedetä kuin vasta julkaisun jälkeen, mutta iPhone X puhelimien hinta pysynee samana kuin viime vuonna, eli noin 1200€ suuruisena. Nähtäväksi jää, onko tämä 1200€ hinta 5,8” laitteen hinta ja yritetäänkö 6,5” tuumaisella iPhonella saada vielä jokunen satanen enemmän. Ja kuinkas sen 512gb mallin hinnoittelu menee?

LCD näytöllinen uusi ja edullisempi iPhone on Applen käsitys halppispuhelimesta, sillä sen hinnan odotetaan olevan ”vain” 650-750 dollaria. Euroina puhelin on luultavasti haitarin yläpäästä ja euromerkki lisättynä dollarihintojen perään.

Apple iPhone 2018 puhelimet ovat hinnaltaan yli 1000€ iPhone X:n seuraajien hinta lienee 1200€:n tuntumassa. iDrop Newsin havainnekuva.

Milloin ne julkaistaan?

Huhujen mukaan uudet iPhonet julkaistaan keskiviikkona 12.9. Tätä päivämäärää tukisi myös viime vuoden julkaisu, joka tapahtui samaisena päivämääränä. Enää ei tarvitsisi odotella kuin kolmisen viikkoa siis!

Milloin saan tilattua uuden iPhonen?

Joidenkin huhujen mukaan uusien iPhone puhelimien myynti alkaisi jo julkaisuviikon perjantaina 14.9. Varmoja päiviä ei kuitenkaan ole vielä tiedossa, milloin laitteita sitten itselleen oikeasti saisi. Ilmeisesti iPhone X:n seuraajat saattaisi saada kuitenkin vielä syyskuun aikana. Edullisempaa 6,1” iPhonea joutunee kuitenkin odottelemaan loka-marraskuuhun, sillä uusi LCD-tekniikka on ollut hieman ennakkokaavailuja haastavampaa.

Apple iPhone 2018 puhelimet Näyttävätkö uudet iPhonet tältä?

Milloin saan uusille iPhoneille kuoria?

Todennäköisesti uudelle 5,8" iPhonelle sopii viime vuoden iPhone X puhelimeen tarkoitetut kuoret, kotelot sekä panssarilasit. Muille puhelimille koitamme saada mahdollisimman pikaisesti sopivia tuotteita, jotta niitä olisi saatavilla viimeistään samaan aikaan, kun voit tilata itsellesi uuden puhelimen.