Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Mitä koululainen tarvitsee reppuunsa?

Pian on kesälomat lusittu ja on aika palata takaisin sorvin ääreen. Myös pienet, nuoret ja vähän vanhemmatkin koululaiset palailevat takaisin koulunpenkille sivistämään itseään ja oppimaan uutta. Koululaisen tunnistaa repusta ja mukana repussa kulkee tietysti myös puhelin. Keräsimme pienen listan, mitä kaikkea repusta tulisi löytyä puhelimen ja koulukirjojen lisäksi:

Puhelimen suojaus kuntoon!

Ensimmäinen ja tärkein asia on tietenkin puhelimen suojaaminen rikkoontumiselta. Olemme aikaisemmin käsitelleet melko kattavasti, millaista suojausta puhelimeen kannattaa hankkia, joten tyydymmekin tällä kertaa vain sanomaan, että suosittelemme joko suojakuorta tai suojakoteloa käytettäväksi yhdessä panssarilasin kanssa. Kattavampi selvitys erilaisista suojaustavoista löytyy aikaisemmista blogiteksteistämme, joten kannattaa kurkata ne lävitse.

Varavirtalähde pitää puhelimen aina toimintakunnossa

Koululaisen tärkeimmät henkilöt ovat omat vanhemmat ja heihin pitää saada otettua yhteyttä joka päivä joko viestittelemällä tai sitten soittamalla. Mikäli jokapäiväisestä yhteydenotosta on sovittu, tulisi myös puhelimen akun kestää koko päivän, ettei vanhempien tarvitse huolestua, kun omasta ekaluokkalaisesta ei alakaan kuulua päivän päätteeksi. Akku saattaa ikävästi loppua koulupäivän aikana mobiilipelejä pelatessa, joten siksi suosittelemme pakkaamaan repun sivutaskuun pienen varavirtalähteen.

Pienikokoinen varavirtalähde sopii vaikkapa penaaliin

Jos puhelimen akku sattuu loppumaan, niin varavirtalähteestä kaapeli vain kiinni puhelimeen ja akkuun latautuu virtaa samalla tavalla kuin pistorasiasta. Eipähän jää päivittäinen puhelu tai viesti saamatta akun loppumisen takia. Pienimmät varavirtalähteet (n. 2500 mAh) ovat vain hieman permanenttitussia suurempia laitteita, joten ne sopivat kätevästi esimerkiksi penaaliin. Suuremmilla varavirtalähteillä onnistuu myös kaverien akun täyttäminen samaan aikaan, joten mobiilipelaaminen voi jatkua ilman huolta akun hyytymisestä!

Suojakuoren taakse kiinnitettävät puhelinpidikkeet

Entistä nuoremmilla koululaisilla on entistä suurempikokoiset puhelimet mukanaan. Pienillä käsillä niiden pitäminen hyppysissä saattaa kuitenkin olla hankalaa, sillä putoilevathan puhelimet myös aikuisten käsistä. Puhelimen suojakuoren taakse kannattaakin liimata kiinni jonkinlainen puhelinpidike, josta saa jämäkän otteen suurikokoisesta puhelimesta.

Puhelinpidikkeitä on monenlaisia, mutta kaikista kuumimpia tuotteita on tällä hetkellä PopSockets -puhelinpidikkeet. Pyöreän muotoinen kolmeen eri asentoon säädettävä ”nappi” on super suosittu lisätarvike, koska sen saa useissa eri väreissä sekä kuvioissa! Miltä kuulostaa esimerkiksi Batman tai Teräsmies -kuvioitu puhelinpidike?

Batman ja Teräsmies -kuvioiset PopSocketsit ovat kuuminta hottia

PopSocketsia paremman otteen puhelimesta saa kuitenkin metallisesta oterenkaasta, sillä renkaan sisään voi pujottaa pienenkin sormen. Simppeli ja tyylikäs kuvailevat oterengasta kaikista parhaiten, eikä sitä ole myöskään hinnalla pilattu. Valitse itsellesi musta, kultainen tai ruusukultainen oterengas ja kiinnitä se suojakuoreesi!

Kosketusnäyttökynä kulkee kätevästi penaalissa

Penaali on jokaiselle koululaiselle yksi tärkeimmistä välineistä, kun sinne voi laittaa lempparikynät ja pyyhekumit. Miksei sinne samalla sitten sujauttaisi myös kosketusnäyttöpäällä varustettua kosketusnäyttökynää? Toisella päällä voi piirtää ja kirjoittaa perinteiselle paperille (tai pulpetin pintaan), kun taas toisella päällä voi näpytellä tablettia tai puhelinta huomattavasti tarkemmin kuin omalla sormella. Kosketusnäyttökynän styluspäällä onnistuu sekä piirtäminen että pelaaminen, joten tällainen erikoiskynä kannattaa lisätä jokaisen koululaisen penaalin vakiovarusteeksi.

Kosketusnäyttökynällä saa piirrettyä huomattavasti sormea tarkemmin

Puhelin kaulapussiin ja turvaan kosteudelta

Vesi on yhä edelleenkin monen puhelimen Akilleen kantapää, sillä pahimmillaan jopa pienikin kastuminen saattaa tehdä uudesta puhelimesta entisen laitteen. Koululaiset eivät säistä paljon hätkähdä ja siksi myös joka paikkaan mukana kulkeva puhelin joutuu koville sateiden ja kosteiden ulkoleikkien myötä. Kannattaakin harkita puhelimen kuljettamista vesitiiviissä kaulapussissa edes ulkoiluiden aikana, jotta uutta puhelinta ei tarvitse olla ostamassa jo heti syysloman aluksi.

Vesitiiviiseen suojapussiin puhelin mahtuu myös kuorten kanssa.  Aika helppoa, kun tarvitsee vain laittaa puhelin kaulapussin sisään, naksauttaa pikalukot kiinni ja puhelin on vesitiiviissä paketissa. Bonuksena on myös mukana tuleva kaulanauha, josta puhelimen voi pistää roikkumaan kaulaan. Eipähän pääse puhelin häviämään helposti, kun se roikkuu koko ajan käden ulottuvilla.