Blogi

Mobiilitukun blogi kertoo kaikesta mikä liittyy mobiililaitteiden alaan, niiden suojaamiseen ja myös yrittäjyyteen.

Xiaomi tulee Suomeen

Suomen markkinoille on hiljalleen rantautumassa uusi puhelinvalmistaja Xiaomi. Kiinalainen Xiaomi on tullut ryminällä Euroopan markkinoille kymmenkertaistettuaan markkinaosuutensa tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Vaikka yhtiö onkin meille tuntemattomampi, niin Aasian alueella se on erittäin suuri. Esimerkkinä voidaan mainita, että se myi eniten puhelimia viime vuonna Intian markkinoilla.

Yhtiön ajatusmaailma kohtaa suomalaisille tutumman OnePlus -merkin kanssa ajatuksesta, että huippulaatua voi saada kohtuullisella hinnalla. Suurin ero valmistajien välillä on se, että Xiaomi tarjoaa puhelimia edullisemmissakin hintaluokissa, ja tyylikkäisiin laitteisiin pääsee käsiksi reilusti alle 200€ hintaan.

Suomessa Xiaomin puhelimia on saanut jo pidemmän aikaan muutamilta jälleenmyyjiltä. Nyt DNA on ottanut valmistajalta kuusi eri mallia valikoimiinsa, ja brändin näkyvyys Suomessa kasvaa huomattavasti. Kaikki puhelimet ovat tyylikkäästi viimeisteltyjä Android -laitteita Full Screen -näytöillä ja ohuella muotoilulla, eli muotoilu nojaa muidenkin suurien valmistajien tämän hetkiseen tyyliin. Laitteiden hinnat tällä hetkellä ovat välillä 169-649€, eli saatavilla on puhelimia peruskäyttäjän tarpeista aina huippupuhelimiin asti. Seuraavaksi käymme läpi muutaman Xiaomin mallin tärkeimmät ominaisuudet.

Xiaomi Redmi 5

Xiaomi Redmi 5 julkaistiin 2017 joulukuussa. Se on varustettu isokokoisella 5.7” HD+ näytöllä ja 12MP kameralla. Hauska ominaisuus puhelimessa on etukameran LED-salama, jonka ansiosta selfiet onnistuvat pimeässäkin. Pitkäkestoisen 3300 mAh:n akun avulla katselet videoita 15 tuntia yhteen menoon ja puhelimen valmiusajaksi luvataan jopa 31 päivää. Xiaomi Redmi 5 puhelimessa on tehokas Snapdragon 450 -kahdeksanydinprosessori, joka pyörittää raskaimmatkin pelit ja HD-videot, ja pyrkii aina säästämään virtaa. Laitteessa on paikka kahdelle SIM-kortille, joista toista voi käyttää muistikortin paikkana. Puhelin on hinnaltaan 169€, joten hienot ominaisuudet ovat saatavissa erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus ilmestyi kauppoihin 2018 helmikuussa. Suurin ero Plus -mallissa suurempi 5.99” HD+ näyttö ja tehokkaampi Snapdragon 625 -kahdeksanydinprosessori, joka pyörittää puhelimen raskaammat prosessit vieläkin tehokkaammin. Pitkäkestoisen 4000 mAh:n akun avulla katselet videoita 15 tuntia yhtä menoa ja puhelimen valmiusajaksi luvataan jopa 17 päivää. Laitteessa on paikka kahdelle SIM-kortille, joista toista voi käyttää muistikortin paikkana. Hintaa Plus -mallille jää 199€, joten pienellä lisähinnalla verrattuna Redmi 5 malliin saat suuremman näytön ja tehokkaamman puhelimen.

Xiaomi Mi A1

Xiaomi Mi A1 on muotoilultaan ainoastaan 7.3mm paksu ja viimeistelty näyttämään tyylikkäältä ja virtaviivaiselta. Sisällään se pitää uskomattoman paljon ja RAM-muistia on jopa neljä gigatavua edullisesta hinnastaan huolimatta. Laitteesta löytyy Snapdragon 625 -kahdeksanydinprosessori. Tallennustilaa löytyy 64 gigatavua, jota voit halutessasi laajentaa muistikortilla jopa 128 gigatavua. Xiaomi Mi A1 älypuhelimen takaa löytyy kaksi 12 megapikselin kameraa, jotka varmistavat kuvien onnistumisen. Toinen objektiivi toimii telezoomina, eli saat puhelimeesi 2x optisen zoomin ja pystyt ottamaan kuvia syvyysvaikutelmalla. Laitteen hintakaan ominaisuuksin nähden on hyvin kohtuullinen 229€. Laite latautuu USB-C -kaapelilla.

Xiaomi Mi Mix 2S

Puhtaalla Android One käyttöjärjestelmällä toimiva Xiaomi Mi Mix 2S julkaistiin huhtikuussa 2018. Tässä laitteessa on tyylikäs ja viimeistelty design sekä suuri lähes koko laitteen etuosan kattava näyttö. Suurta 5,99 tuuman teräväpiirtonäyttöä katsot suorassakin auringonpaisteessakin ongelmitta. RAM-muistia on käytettävissä jopa kahdeksan gigatavua. Ja suorituskyvystä vastaa huipputehokas Snapdragon 845 -kahdeksanydinprosessori. Puhelimen voi ladata langattomasti ja lisäksi se tukee Quick charge 3.0 -pikalatausta.

Xiaomi Mi Mix 2S laitteen takaa löytyy 12+12 MP kaksoiskamera, joka on jokaisen kuvauksesta kiinnostuneen makuun. Kameran ohjelmisto on hiottu suurella työllä ja se osaa tunnistaa eri kuvaustilanteita teköälyn avulla jopa 206 kappaletta, ja osaa aina muokata asetukset mahdollisimman optimaalisiksi parasta kuvaa varten. Suuren kameran aukon ja optisen kuvanvakaajan ansiosta kuvat onnistuvat myös hämärässä. Xiaomi Mi Mix 2S näyttää tyylikkäälle, sekä tuntuu miellyttävälle kädessä kuin kädessä.

Hintaa puhelimelle kertyy 64 Gt sisäisellä muistilla 599€, ja halutessaan muistin saa tuplattua 50€ lisähinnalla. Kyseessä on suorituskykyynsä nähden erittäin kilpailukykyisellä hinnalla varustettu puhelin.

Haastajan rooli

Xiaomin puhelimet ovat tervetulleita Suomen markkinoille tuodessaan laajuutta valikoimaan. Puhelimien hintapiste asettuu hyvin lähelle uusia Nokian puhelimia, joten on mielenkiintoista nähdä millaisen osuuden uusi tulija saa otettua markkinoista. Haaste on erityisen kova erityisesti, kun suomalaiset luonnollisesti puhuvat nykyäänkin Nokian puolesta.

Ainakin OnePlus puhelimet otettiin hyvin vastaan, ja kun Xiaomi pystyy tarjoamaan laajemmin puhelimia lisäksi edullisemmilta hintaportailta. Uskon Xiaomin tulleen markkinoillemme pysyäkseen.