Mobiilitukku / 13.02.2023

Miten suomalainen on Nokian puhelin?

Nokia on tehnyt jo vuosia uutta tulemistaan HMD Globalin omistuksessa. Katso, kuinka paljon suomalaisuutta Nokian puhelimissa on jäljellä
Miten suomalainen on Nokian puhelin?

Nokian uudet puhelimet ovat nyt olleet myynnissä noin puolen vuoden ajan ja ne ovatkin olleet yllättävän suosittuja Suomessa. Laitteet nauttivat erityisesti kotimaan markkinoilla Nokian suuresta brändiarvosta ja menneestä maineesta Mutta onko laitteilla mitään tekemistä meille tutun Nokian kanssa?

HMD Global = Nokia?

Nokia –puhelimien takana on suomalainen yritys HMD Global, jonka pääkonttori sijaitsee Espoossa. Lisäksi yrityksellä on konttoreita yli 35 kaupungissa ympäri maailmaa. Yhtiö aloitti toimintansa joulukuussa 2016. Yritys perustettiin ainoastaan valmistamaan Nokia –puhelimia ja sillä on yksinoikeus puhelimien brändiin kymmeneksi vuodeksi. Samalla Nokia merkkisten peruspuhelimien liiketoiminta siirtyi yrityksen hallintaan, joten yritys ei joutunut aloittamaan toimintaansa tyhjältä pöydältä.

Yhtiö toi markkinoille peruspuhelimien rinnalle Android –käyttöjärjestelmällä toimivia täysin uusia Nokia laitteita. Puhelimet tulivat aluksi myyntiin Suomessa, jossa on Nokian brändille uskollinen kannattajaryhmä ja suuri tunnettavuus. Kenessä meistä ei asuisi pieni "Nokialainen"! Puhelimet otettiinkin vastaan hyvin ja ne nousivat operaattorien myyntilistoilla nopeasti mukaan viiden suurimman merkin joukkoon. Ne kiilasivat hetkessä ohi monista pitkään markkinoilla olleista kilpailijoista.

HMD:n ammattitaitoisuus huokuu laitteiden saamasta vastaanotosta. Nokia 8 puhelimen myynti alkoi elokuun loppupuolella ja se on saanut kehuja tarjoamalla hyvin kilpailukykyisen laitteen omassa hintaluokassaan. Puhelimien toinen suuri kilpailuetu on niiden ”puhdas” käyttöjärjestelmä, eli laitteisiin ei ole asennettu Android –käyttöjärjestelmän lisäksi valmistajan omia ohjelmistoja, joka vie huolen pois siitä, että laite ei yllättäen päivity uusimpaan käyttöjärjestelmään, kun Android sellaisen julkistaa.  Lisäksi Androidia kehittävän Googlen kanssa ollaan tiiviissä yhteistyössä, jonka ansiosta laitteille on luvattu kuukausittainen turvapäivitys.

Kiitosta puhelimet saavat myös muotoilustaan, joka tuo mieleen päivittyneet Lumia –puhelimet. Laitteet ovat jämäkän oloisia kädessä, ja niissä on tyylikäs metallinen pinta. Käyttömukavuutta lisäävät kauniisti pyöristetyt kulmat. Vanhaan mielikuvaan Nokian puhelimesta yhtäläisyyksiä löytyykin ainoastaan puhelimen yläkulmassa olevasta logosta. Vaikka miten kaunis ja ergonominen puhelin onkaan, niin se ei poista kuitenkaan riskiä, että se hajoaa. Suosittelemme erittäin paljon puhelimen suojaamista tuotteillamme tutustumalla esimerkiksi Nokia 6- tai Nokia 8 -puhelimen suojiin.

nokia-puhelimia-rivissä

HMD:n visio on jatkaa Nokian – yhden ikonisimman puhelinmerkin – matkaa. Yhtiö kertoo sen toiminnassa yhdistyvän start-up-bisneksen ketteryys, ja asenne sekä alan kokenut ja sitoutunut johto. Yhtiön johto on suurimmaksi osaksi toiminut aiemmin Nokian palveluksessa. Osaamista löytyy muidenkin suurien yritysten sovelluskehityksen ja markkinoinnin puolelta. Voisi todeta, että yhtiö on saanut haalittua kasaan parhaat kokeneet tekijät, ilman itse valmistamisesta syntyvää tuskaa rahoituksen ynnä muiden tekijöiden aiheuttamana. Nykyiset Nokia puhelimet valmistetaan Kiinassa alihankkijoiden toimesta, eli suomalaisuus näkyy suunnittelussa ja markkinoinnissa, kuten esimerkiksi Applen tuotteiden kohdalla Yhdysvalloissa on. Toivottavasti homma lähtee toimimaan uuden käyttöjärjestelmän kanssa hyvin ja vältyttäisiin Microsoft –puhelimien kaltaiselta pannukakulta.

Tulevaisuuden suunnat

Toivon suuresti, että Nokia puhelimet tavoittavat kuluttajat tulevaisuudessa entistä laajemmin. Tärkeintä on, että yhtiön puhelimet pystyvät vastaamaan kuluttajien tarpeisiin, ja että laatuun liittyvät odotukset täyttyvät tulevaisuudessakin. Uusi Android –käyttöjärjestelmä ja tiivis yhteistyö Googlen kanssa luo puhelimien menestymisellä hyvän pohjan. Android –käyttäjiä on lukematon määrä verrattuna Microsoftin puhelin –käyttöjärjestelmään. Nämä kuluttajat, eivät ole niin sidonnaisia puhelimen merkkiin, joten Nokia puhelimilla on hyvä mahdollisuus löytää tiensä yhä useamman käyttäjän taskuun myös globaalisti.

Kaiken kaikkiaan HMD:n Nokia puhelimia voi mielestäni pitää ylpeästi suomalaisina tuotteina. Toivottavasti tämä sivu Nokian puhelimien historiassa kasvaa kokonaiseksi menestyksen luvuksi. Todellinen mahdollisuus siihen nimittäin on verrattuna aiempaan yritykseen Windows-puhelimilla. Nyt vain takana ei ole Microsoftin "pohjatonta kassaa", joten homman pitää alkaa oikeasti rullaamaan.

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2