Mobiilitukku / 13.02.2023

Hiuksen hienoja eroja panssarilaseissa

Panssarilaseja on erilaisia. Tutustu niihin tarkemmin ja osaat ostaa sinun käyttöösi parhaan panssarilasin!
Hiuksen hienoja eroja panssarilaseissa

Puhelimien näyttöjen koko ja muoto vaihtelee melkoisesti. Osassa näytöt ovat täysin suoria, osassa niiden reunat kaartuvat hitusen verran ja osassa näytön reunukset kaartuvat erittäin voimakkaasti. Kaikille näille näyttötyypeille on olemassa omanlaisensa panssarilasit. Tutustukaamme tarkemmin erilaisiin lasimalleihin!

Normaalisti panssarilasit ovat kooltaan näytön kokoisia ja kattavat ne kokonaan. Haasteita kuitenkin tulee, mikäli näytön reunat kaartuvat kuten monissa uusissa puhelimissa tekee. Kaarevuutta ei tarvitse olla kuin vain hitusen reunoilta ja panssarilasien kanssa voi esiintyä haasteita. Tätä voi olla vaikeaa huomata, ellei asiaan kiinnitä ihan tarkoituksellisesti haukankatsetta. Kaartuvien näyttöjen tapauksessa valmistajat joutuvatkin valitsemaan kolmen eri tyyppisen lasin väliltä oman kompromissinsa: 1. kavistettu lasi2. koko näytön kattava suora lasi ja 3. koko näytön kattava kaareva lasi. Kaarevia näyttöreunoja ei kannata säikähtää, koska hyviä ratkaisuja on olemassa useita ja tutustutaankin niihin nyt tarkemmin!

1. Kavistettu panssarilasi

Kavistettu panssarilasi tunnetaan myös termillä reduced –lasi ja se on nimensä mukaisesti hieman kapeampi kuin puhelimen näyttö. Lasi on leikattu kapeammaksi siten, ettei se yllä kaartuvien reunojen päälle, vaan kattaa ainoastaan näytön suoran osan. Tyypillisesti tällainen panssarilasi yltää hyvin lähelle reunaa jääden vain noin 1-2 milliä per puoli kapeammaksi kuin näyttö todellisuudessa. Korostettakoon vielä, että lasit ovat yleensä minimalistisesti kapeampia näytön kokoon nähden, eikä suurin osa käyttäjistä edes kiinnitä asiaan ollenkaan huomiota. Näistä laseista meiltä kysytään monesti, että "Suojaakos se sitten näyttöä tarpeeksi?" Ero näytön kokoon on niin pieni, että kyllä se suojaa oikeastaan ihan yhtä hyvin kuin koko näytönkin kattava lasi ja on käytössä oikein hyvä.

Yleensä tällaiset kavistetut lasit suojaavat lähes koko etupaneelin ylä-ala –suunnassa. Tähänkin sattuu tietenkin myös poikkeuksia, kun jotkut etupaneelit kaatuvat myös ylä- ja alareunasta. Näissä tapauksissa lasi ei yllä aivan näihin reunoihin, vaan jää samalla tavalla aavistuksen vajaaksi. Tämä on vain kosmeettinen haitta, eikä haittaa käyttöä pätkääkään! Mikäli lasi on jostain suunnasta aavistuksen pienempi verrattuna näyttöön todelliseen kokoon, pyrimme ilmoittamaan siitä tuotteen tuotetiedoissa.

Kavistettu-Panssarilasi-1

2. Koko näytön kattava suora panssarilasi

Koko näytön kattava suora lasi on tehty peittämään nimensä mukaisesti koko näyttö alleen, myös kaarevat reunat. Miten tämä lasi sitten käyttäytyy kaarevien reunojen kanssa? Koska lasi on suorapintainen ja näyttö kaareva, jää näytön reunoihin vaaleampi alue. Tätä aluetta kutsutaan ”ilmaraidaksi”, joka näkyy lähinnä silloin kun näyttö on suljettuna. Näyttö toimii tällöin kuten ennen ja voit olla varma, että koko näyttö on hyvässä suojassa kolhujen varalta. Ainoa haitta suorapintaisesta lasista on sen ulkonäkövaikutus, joka toisia haittaa ja useimpia ei. Yleensä puhutaan kuitenkin monen sadan euron arvoisista laitteista, joiden näytön rikkoontuminen a) harmittaa b) on kallista lystiä ja c) aiheuttaa ylimääräistä vaivaa; joten ihan mikroskooppisiin asioihin ei kannata kiinnittää huomiota.

Ilmaraita on tarkoituksenmukainen ominaisuus, eikä sen alle pääse normaalissa käytössä menemään likaa tjms. Olemme laittaneet ilmaraidan jättävien panssarilasien tuotesivuille maininnan asiasta, jottei tällainen tulisi yllärinä asennusvaiheessa.

Mobbit-Suorapintainen-Panssarilasi

Koko näytön kattava kaareva panssarilasi

Koko näytön kattava kaareva lasi, eli ns. Full Fit lasi, istuu paikoilleen kaikista parhaiten ja suojaa näytön joka kolkan, ilman kosmeettisia haittoja. Onko se siis täydellinen ratkaisu näytön suojaksi? Siinä mielessä kyllä, että näyttö on hyvin suojassa kaikkialta. Vaikeamman valmistusprosessin takia muotoiltu lasi on kuitenkin aavistuksen tyyriimpi verrattuna suorapintaisiin virkaveljiinsä. Toinen ongelmakohta on, että joidenkin kaarevien lasien kanssa ei voi käyttää liian jämäköillä reunuksilla varustettua suojakuorta tai –koteloa, koska kuori saattaa nostaa lasia irti paikoiltaan. Tällaisten lasien kanssa suosittelemme käytettävän esimerkiksi ultraohuita suojakuoria, koska niiden reunat eivät todennetusti nosta lasia ylöspäin.

Koko näytön kattavia laseja on olemassa sekä täysin kirkkaita että reunoilta värjättyjä. Molemmat ovat käytettäessä samanlaiset, eli ero on ainoastaan ulkonäöllinen. Tyypillisesti kaarevat lasit kiinnittyvät paikoilleen aivan reunoissa olevalla liimalla, joka ei kuitenkaan jätä jälkiä irrotettaessa.

Panssarilasi asentaminen lasin asennus iphone x

Valinnanvaikeus löytää oikea lasi?

Valitsit sitten minkä mallisen panssarilasin tahansa, se on joka tapauksessa hyvä valinta! Jokaisessa lasissa on omat ominaispiirteensä, mutta käyttöä ne eivät haittaa millään tavalla. Toiset vain tykkäävät äidistä ja toiset tyttärestä. Lasin kapeus ja ilmaraidat ovatkin kosmeettisia ja rikkonaista näyttöä parempia vaihtoehtoja. Jos sinulla ei lasia vielä ole turvaamassa näyttöä, niin etsi omalle puhelimellesi sopiva panssarilasi, ettei vahinko pääse yllättämään kesän vauhdikkaissa riennoissa!

Mikä Panssarilasi Tulisi Valita?

Aloita tästä

Parhaat suojat meiltä! Valitse laitteesi malli ja tutustu valikoimaamme:

1
2

Puhelimen Panssarilasit

Puhelimen näyttö kannattaa suojata aina panssarilasilla, sillä se pelastaa näytön rikkoutumiselta tehokkaasti. Löydät panssarilaseja jokaiselle puhelinmallille suuresta valikoimastamme. Älä anna näytön rikkoutua, käytä panssarilasia!

Puhelimen Panssarilasit
Puhelimen Panssarilasit

Tabletin Panssarilasit

Lähes jokaisessa suomalaisessa kotitaloudessa on tabletti. Näissä on tyypillisesti 8-13 tuuman kokoiset suuret näytöt, jotka kannattaa ehdottomasti suojata panssarilasilla. Anna tabletillesi pidempi käyttöikä ja suojaa se panssarilasilla!

Tabletin Panssarilasit
Tabletin Panssarilasit

Älykellojen Panssarilasit

Älykellojen näytöt joutuvat huomattavasti kovemmalle kulutukselle kuin puhelimen, sillä ne ovat jatkuvasti alttiina kolhuille. Suojaa älykellosi näyttö iskunkestävällä panssarilasilla. Löydät valikoimastamme yli 100 erilaista älykellon panssarilasia!

Älykellojen Panssarilasit
Älykellojen Panssarilasit